Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler "Türkiye din eğitiminde dünyanın gerisinde"

"Türkiye din eğitiminde dünyanın gerisinde"

"Türkiye din eğitiminde dünyanın gerisinde"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3084 Beğen : 0

Demokrat Eğitimciler Sendikası Erzurum İl Başkanı M. Zülfikâr Kotanlı "Türkiye'de seçmeli din dersi büyük tartışmalara sebep olurken, gelişmiş birçok ülkede din dersi almayan öğrenciler mezun bile olamıyor" dedi.

12 yıllık kesintili eğitim sisteminde yoğun bir şekilde tartışılan seçmeli Kur'an Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı dersiyle ilgili olarak Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikâr Kotanlı, "Türkiye din eğitimi konusunda dünyanın çok gerisinde kaldı" dedi.

"Din eğitiminin temel eğitim hakkı olmasının yanısıra, çocukların ahlakî gelişimine büyük katkıları olduğu ve toplumsal huzur ve barışın sağlanmasındaki faydaları nedeniyle özellikle AB ülkelerinde devlet tarafından büyük maddî destek gördüğünü" söyleyen Kotanlı, "Avrupa'daki din eğitiminde devletten çok kiliselerin büyük etkisini görüyoruz. Avrupa genelinde din derslerinin okul bitirme ve sınıf geçmede belirleyici olduğunu da biliyoruz. Avrupa'da müfredat, ilgili dinlerin temsilcileri tarafından belirleniyor ve öğretmenler de yine bu dine mensup cemaatlerce atanıyor. Devlete yalnızca öğretmenlerin maaşını ödemek kalıyor. Türk eğitim sisteminin de hangi din ve mezhepten olursa olsun öğrencinin talebi halinde bu talebi karşılaması gerekiyor. Bu hususta çok ciddi eksiklikler var. 12 yıllık kademeli eğitim sistemi bu anlamda Türkiye'yi çağdaş ve demokratik ülkeler standardına yaklaştıracaktır" dedi.

Kotanlı "Bütün dünyada din eğitimi gerek ders sayısı, gerekse saat miktarı açısından giderek artıyor. Bu hususta dünya sıralamasının en gerilerinde yer alan Türkiye ise bu açığı 4+4+4 yasasıyla kapatmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler