Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Tarikat yerin dibine girdi, 10 yıldır gün ışığı görmediler

Tarikat yerin dibine girdi, 10 yıldır gün ışığı görmediler

Tarikat yerin dibine girdi, 10 yıldır gün ışığı görmediler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2800 Beğen : 0

Çocukların birçoğunun yer altında doğduğu ve bugüne kadar da gün ışığı görmedikleri belirtiliyor.

Rusya savcılığının bir ihbarı değerlendirerek yaptığı operasyon sonunda bulunan sapık tarikat üyelerinin, kendisini peygamber olarak ilan eden Fayzrahman Satarov’un (83) önerisi ile yer altında yaşamaya başladıkları kaydedildi.

Devlet televizyonu Vesti’de yer alan habere göre Satarov, 1990’lı yıllarda kendisini peygamber ve sığınağını da "İslam Devleti" olarak ilan etti. Bir binanın bodrum katından aşağıya doğru kazılarak 8 katlı bir sığınak oluşturuldu.

Tarikat üyeleri burada Satarov’un eserlerini okuyordu. Görünüşte 3 katlı bir bina olan sığınağın bodrum katlarında 6 metrekarelik 30 ayrı odanın olduğu belirlendi. 2000’de dünya ile bağlantılarını kesen tarikat üyelerinin dışarı çıkmamaları ve diğer insanlarla görüşmemeleri isteniyor

Sığınakta bulunan tek radyoyu ise sadece Satarov dinleyebiliyor. Rusya başsavcılığı sapık tarikatla ilgili hukuki süreç başlattı. Üyelerinin sağlık yardımı ya da eğitim almasını engellemek gibi hukuk dışı fiiliyatların devam etmesi durumunda tarikatın kapatılacağı ifade edildi. Bazı çocuklara kötü muamele yapıldığı şüphesi olmasına karşın polis herhangi bir tutuklama yapmadı.

Mahkemenin çocuklara kötü muamele konusunda kararı bekleniyor. Satarov, hukuk dışı inşaat yapma ve kendi eliyle kanun oluşturma suçlarından yargılanacak. Kurban çocukların uzun süreli psikolojik destek almaları gerektiğini ifade eden Rusya Çocuk Hakları Ombudsmanı Pavel Astahov, “Maalesef örgüt üyesi anne ve babaların da çocukları ile tekrar buluşmadan önce tedavi olmaları gerekiyor” açıklamasını yaptı

83 yaşındaki Faizrakhman Satarov'un kurduğu İslamcı tarikat, hiçbir devlet otoritesini tanımıyor



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler