Genel Dini Haberler

Taksim'de iftar dinleri buluşturdu

Taksim'de iftar dinleri buluşturdu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3104 Beğen : 0

Taksim Meydanı’nda iftar sofrası kuran Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı iftarda dini liderler bir araya geldi. Düzenlenen iftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Hristiyan ve Musevi cemaatlerinin ruhani liderleri ile Alevi ve Caferi cemaatlerinin önderleri katıldı.

Taksim Meydanı’nda iftar sofrası kuran Beyoğlu Belediyesi, toplumun tüm kesimlerini Taksim’de bir araya getirdi. Düzenlenen iftar yemeğine medya, spor , sanat hayatının tanınmış isimleri de vatandaşlarla bir araya geldi. 3 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde barış ve kardeşlik mesajları verildi. İftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın yanısıra Rum Patriği Patrik Bartolomeus, Hahambaşı İsak Haleva, Süryani Kadım Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Baş Episkopos Aram Ateşyan ve Süryani Katolik Patrik vekili Yusuf Sağ katıldı.

DEMOKRASİ İÇİN SİVİL ANAYASATaksim'de gerçekleştirilen iftara katılan Galatasaray 'ın eski Başkanı Adnan Polat, Radikal'e yaptığı açıklamada bugün gerçekleştirilen iftarın bir Türkiye mozaiği olduğunu belirterek, "Çok güzel bir görüntü. Biz kavga değil, barış istiyoruz. Demokrasi için atılacak ilk adım sivil bir anayasa. Sivil bir anayasa istiyoruz. Siyasi partilerimizden bu adımı atmalarını bekliyoruz. Sivil bir anayasa çıktığında çok şey değişecek" dedi

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" height="363" id="MedyanetPlayer" width="512">

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler