Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Seks Tarikatı Nxivm Hakkında Şok Gerçek!

Seks Tarikatı Nxivm Hakkında Şok Gerçek!

Seks Tarikatı Nxivm Hakkında Şok Gerçek!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1884 Beğen : 0

Bir "efendi ve köle" sistemi olan seks tarikatı Nxivm hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Tarikatın lideri Keith Raniere'in evinde kalan kadınları zehirlediği ortaya çıktı.

20 yıl boyunca, bir "kişisel gelişim grubu" olduğu iddia edilerek yürütülen seks tarikatı Nxivm hakkında yeni ve rahatsız edici gerçekler ortaya çıktı.

Seks tarikatı Nxivm'in lideri Keith Raniere'in evinde kalan kadınları zehirlediği ortaya çıktı.

Yeni bir soruşturma kapsamında edinilen bulgulara göre, 1990'lı yılların sonlarına doğru, Raniere'in New York'taki evinde yaşayan dört kadında, çeşitli kanser türlerine rastlandı.

Bu kadınlardan ikisi, Barbara Jeske ve Pam Cafritz, kanseri yenemeyerek hayatlarını kaybetti. Sağ kalan kadınların ise saç örnekleri incelendi. Yapılan incelemede, kadınların saç tellerinde yüksek miktarda baryum tespit edildi.

Baryum, fare zehrinde kullanılan zehirli bir madde. Ayrıca sağlık sorunlarına hatta ölüme yol açabilecek zehirli kimyasallar da bulundu.

The Lost Women of Nxivm (Nxivm'in Kayıp Kadınları) adlı bir televizyon programında, kadınların zehirlendiği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Raniere 20 yıl boyunca, bir "kişisel gelişim grubu" olduğunu iddia eden ve binlerce takipçisi bulunan Nxivm'in liderliğini yürüttü.

Bir "efendi ve köle" sisteminde, bağlılıklarını göstermeleri için kadınlardan, çoğunlukla kendilerini aşağılayıcı durumlarda gösteren fotoğraflarını bir tür "teminat" olarak teslim etmeleri isteniyordu.

Ortaya dökülen rahatsız edici gerçekler, birçok insanı şoke etti ve dünyanın pek çok yerinde haberlere konu oldu.

Forbes dergisine göre yetkililer, Nxivm'in faaliyetlerinden 2003 yılında kaygılanmaya başlamıştı. Ancak New York Times gazetesi, şikayetlerin araştırılması girişimlerinin, kadınların rıza gösterdiğini ya da hukuki boşlukların harekete geçmeyi önlediğini söyleyen yetkililer tarafından engellendiğini yazdı.

Tarikat üyeleri genellikle kendi özgür iradeleriyle hareket ettiklerini söylüyorlar. Mevcut ve eski tarikat üyeleri suçlama yöneltmek istese bile, birçoğu olası misillemeler ya da bir dönem tarikat üyesi olmanın getirdiği utanç nedeniyle korkuyor.

Smallville dizisindeki Chloe Sulluvan karakteriyle tanınan rolüyle tanınan ABD'li aktris Allison Mack, bazı kadınların, kendilerini bir danışma grubu gibi tanıtan ancak "seks tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'e katılmalarını sağladığı suçlamasını kabul etmişti. Mack yazılı açıklamasında, kurbanlarına bir kadın danışma grubuna katıldıklarını söyleyerek, Nxivm'e kazandırdığını itiraf etmişti.

"Nexium" diye okunan Nxivm grubu 1998'de bir kişisel gelişim programı olarak ortaya çıktı. Grubun yetkilileri, eski bir Meksika Devlet Başkanı'nın oğlu ve Mack gibi Hollywood yıldızları dahil 16 bin kişiye yardımcı olduklarını söylüyordu.

Nxivm internet sitesinde kendisini "insan olmanın ne demek olduğu gibi önemli sorulara yanıt vermeyi ve insanları güçlendirmek için insani prensipleri rehber edinmiş bir topluluk" diye tanımlıyordu

Grubun "Daha iyi bir dünya inşa etmek için çalışıyoruz" sloganına karşın, lideri Keith Raniere grup içinde bir "efendi ve köle" sisteminin başında olmakla suçlanıyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler