Genel Dini Haberler

New York'ta hayvan kutsama ayini

New York'ta hayvan kutsama ayini
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2908 Beğen : 0

ABD'nin New York kentinde, tarihi Saint John Katedrali'nde binlerce Amerikalının meraklı bakışları arasında yapılan "hayvan kutsama töreni"nde, deveden kaplumbağaya birçok türde hayvan yer aldı.

Manhattan adasının Morningside Heights mahallesindeki Amsterdam Caddesi üzerinde bulunan 121 yıllık tarihi katedralde yapılan 29. "geleneksel havyan kutsama ayini", renkli görüntülere sahne oldu.

Columbia Üniversitesi yakınındaki 11 bin 200 metrekarelik bir alana sahip olan dünyanın en büyük Gotik tarzdaki katedralinde "kutsanan" büyükbaş hayvanların tamamına yakını New York'taki hayvan barınaklarından getirildi.

Yaklaşık 5 bin Amerikalının sabahın erken saatlerinden itibaren uzun sıralar oluşturduğu ayin için gelenlerin bir çoğu katedralin dolması nedeniyle törene katılamadı ve dışarda törenin sonuna kadar hayvanların çıkmasını bekledi.

Törene katılan Amerikalıların çoğunluğunun, başta köpekler olmak üzere küçük evcil hayvanlarını "kutsanmak" üzere katedrale getirdikleri görüldü. Ayinde ön sıralarda yer almak isteyenlerin, katedrale bin doları bulan bağışlar yaptıkları öğrenildi.

Törene getirilen hayvanlar arasında deve, yavru alpaka, eşek, kanguru, kaplumbağa, küçük atlar, tibet sığırı, lama, kaz, yılan, papağan gibi pek çok farklı türde hayvan yer aldı. Güney Amerika'nın And Dağları'nda yaygın olarak yaşayan alpaka ailesinden bir yavru ise aktrist Edie Falco'nun kucağında ayine katıldı.

Hayvanlar, katedralde sahiplerinin eşliğinde din adamlarının önünden geçit yaptırılarak "kutsandı".

New Jersey'den gelen Linda Raeside, AA muhabirine yaptığı açıklamda, Chukles adındaki papağınıyla yıllardır ayine katıldığını belirtirken, Ted adlı devenin terbiyecisi Bami ise Dawn Hayvan Barınağı'nda görevli olduğunu söyledi.

Tören sırasında yorgun ve ürkek bir lama katedralin ortasında oturarak, törenin çok kısa bir süre aksamasına neden olurken, görevlilerin itererek lamayı zorla yürütmesiyle kısa süreli aksaklık giderildi.

"Hayvan kutsama ayini"nin ardından katedralin bahçesindeki yemek servisi yapılan alanda kurulu stantlarda, insan ve hayvan hakları konusunda ziyaretçilere bilgi verildi.

Romanesk ve Byzantine tarzında 1888'de inşa edilen ve New York'taki bir çok önemli konsere ev sahipliği yapan Saint John Katedrali'nde, 18 Aralık 2001'de çıkan büyük bir yangın nedeniyle etkinliklere ara verilmişti. Katedralde 8 yıllık restorasyon çalışmasının ardından, 2009'dan itibaren Noel Konseri ve Yeni Yıl Gecesi Barış Konserleri de dahil, "hayvan kutsama ayinleri"ne yeniden başlanmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler