Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Museviler, Aleviler ve Hrıstiyanlara seçmeli ders

Museviler, Aleviler ve Hrıstiyanlara seçmeli ders

Museviler, Aleviler ve Hrıstiyanlara seçmeli ders
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3340 Beğen : 0

Tasarıya göre ortaokulda Aleviler, Süryaniler, Museviler ve Hıristiyanlar için de din dersleri seçmeli hale getirilecek.Zorunlu eğitimi kademeli olarak getirecek 12 yıllık kesintili eğitim sisteminin detayları netleşiyor. Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşmeleri süren 12 yıllık eğitimle, müfredatta önemli değişikliklere gidilecek. İlköğretim ikinci kademesinde seçmeli dersler olacak. Seçmeli dersleri, MEB Talim ve Terbiye Kurulu belirleyecek. Ortaokulda Kuran-ı Kerim ve Arapça dersleri seçmeli olarak sunulacak. Dini eğitim, mevcut uygulamadan farklılık gösterecek. Din dersi yalnızca Sünnilere yönelik olmayacak.

Yabancı dil de seçmeli ders olacak

Aleviler, Süryaniler, Hıristiyanlar ve Museviler için de seçmeli dersler getirilecek. Özelikle zorunlu din dersine karşı çıkan Aleviler için, yoğun yaşadıkları bölgelerde Aleviliği anlatan seçmeli dersler müfredata konacak. Ayrıca spora yeteneği olan öğrencilere beden eğitimi dersinin yanı sıra spor saatleri seçmeli ders olarak sunulacak. Müzikle ilgilenen öğrenciler piyano, keman, solistlik gibi seçmeli dersler alacak. Yabancı dil alanında seçmeli dersler de konulacak. Mevcut ilköğretim müfredatı ile ilköğretim birinci kademe müfredatı aynı olacak. Bu kademede seçmeli ders veya bir mesleğe yönelik yönlendirme olmayacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler