Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Mescidin yanına havra ve kilise açıldı

Mescidin yanına havra ve kilise açıldı

Mescidin yanına havra ve kilise açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3550 Beğen : 0
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, mescidin yanına şapel (küçük kilise) ve havra açıldı. İç Hatlar Terminali’nde, ‘barış, huzur ve hoşgörüyü’ temsilen yan yana hazırlanan mescit ve ibadet odaları, yolculardan büyük ilgi gördü. İki yıl önce açılan ibadet yerindeki eksiklikler, yolculardan gelen talepler doğrultusunda tamamlandı. Hazırlanan bölümlere dini obje ve kitaplar yerleştirildi.

Geliş katında Müslüman yolcuların ibadeti için ayrılan mescidin yanındaki oda ikiye bölünerek, bir tarafı Museviler için havra, diğer tarafı da Hıristiyanlar için şapel (küçük kilise) şeklinde hazırlandı. Mescidin yanındaki 12 metrekarelik bölümün kapısına, ‘Diğer Dinler’ yazısı ile Museviliğin sembolü Davut yıldızı ve Hıristiyanlığın sembolü haç işaretli tabela yerleştirildi. Sabiha Gökçen Havalima-nı’nda bulunan dua odasındaki Musevi inancı için ayrılmış bölümde kullanılmak üzere gerekli dini obje ve kitaplar (On Emir ve Musevilerin kutsal kitabı Tevrat) Türk Musevi Cemaati Başkanlığı tarafından gönderildi. 47 havayolu şirketinin sefer düzenlediği havalimanından, 90 dış hat, 33 iç hat olmak üzere 123 merkeze uçuş gerçekleştiriliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler