Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Diyalog ittifakına Evanjelik damgası

Diyalog ittifakına Evanjelik damgası

Diyalog ittifakına Evanjelik damgası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2790 Beğen : 0

Ortadoğu ve Türkiye'den 200'ye yakın dini liderin katılımıyla, çok sayıda Hıristiyan, Evanjelik ve Diyalogcu isimin bir araya geldiği "Arap Uyanışı ve Yeni Ortadoğu'da Barış: Müslüman ve Hristiyan Perspektifler" başlıklı konferans dün sona erdi. Evanjelik Hıristiyanlarla Yahudiler arasında kurulan şer ittifakın başını çektiği ve diyalogcu akımın desteğiyle yapılan karanlık konferans geride bir sürü soru işareti belirsizlik ve kandırılmışlık bıraktı.

"Yeni Ortadoğu'da dini ve sosyal barışın ve uyumunun tesisi için üzerimize düşen görevler nelerdir?" iddiasına cevap aranan platformda, amaç ve ilkelerini Siyonist Yahudilerin kehanet ve inançlarına hizmet olarak açıklayan Evanjeliklerin bulunması, küresel planın amacını ortaya çıkardığı gibi, çözüm için sunulacak önerileri de değersizleştiriyor.

Söz konusu proje, bundan önceki projeler gibi dayatmanın bir ürünü olarak ortaya çıkıyor. Ortadoğu'yu terör üreten bir bölge ilan edenlerin şimdilerde barıştan söz ediyor olması ve bu karanlık plana başta Türkiye olmak üzere bir çok İslam ülkesinin öncülük etmesi, "yeni işgallerin barış" tezi altında yeniden ısıtılıp sahneye konulmak istendiği anlaşılmaktadır. 11 Eylül saldırısı sonrası dünyaya dayatılmak istenilen "medeniyetler çatışması başladı" tezi Büyük Ortadoğu planıyla gelişme dönemini yaşarken Yeni Ortadoğu'da Barış projesiyle de nihai bir Siyonist zaferin ilan edilmesine alet olmaktadır.

Sözde barışın telaffuz edildiği konferans şeffaflıktan uzak amaç ve hedefleri açısından karanlık hala cevap bekleyen çok önemli soruları barındırmaktadır. "Kendisinden olan ya da olmayan" diye dünyayı ateşe veren, kendisi gibi düşünmeyenleri ise "düşman olarak" benimseyen Evanjeliklerin nasıl bir barış düşündüğü ve Türkiye'ye nasıl bir rol biçildiği ise günümüz ortadoğudaki yangını göstermesi bakımından oldukça anlamlıdır.

Hal ortada iken barışı empoze etmek bir yana telaffuz etme saçmalığı, günümüz İslam dünyasına yönelik baskı ve dayatmalar toplantının ne kadar masum olduğunu da göstermektedir. (!) Ortadoğu'ya barış ve esenlik getirmek için düzenlenen konferansın küresel talan ve katliamlarla İslam aleminin üzerine adeta kara bulut gibi çöken, Hıristiyan siyonizmi olan Evanjelizme hizmet edeceği ise aşikar. Türkiye ve İslam dünyasının diyalog adı altında bu oyunda piyon olduğu sürece'de dipsiz bir uçuruma yuvarlanacaktır.

EVANJELİK KATILIMCILAR DİKKAT ÇEKİYOR

Sözde Arap Uyanışı ve Yeni Ortadoğu'da Barış projesininin katılımcı isimleri ise bu oyunun nedenli kurnazca tezgahlandığının da işaretidir. Katılımcılar arasında bulunan 1958'de Kudüs doğumlu Dr. Munib A. Younan. Evanjelik Lüteryen Kilisesi/Dünya Lüteryen Federasyonu Başkanı Piskoposu. Younan, 1998 yılından beri Filistin, Ürdün ve Kutsal Topraklar Evanjelik Lüteryen Kilisesi (ELCJHL) piskoposluğu görevini yürütüyor. İlgi çeken bir diğer Evanjelik katılımcı ise Dr. Munib A. Younan eşi Suad Younan.

Suad Younan da ELCJHL kadın komitesi başkanı. Farklı kademelerde Lüteryen Kilisesi, uluslararası ve ulusal, yerel STK'lar ile birlikte kadınlara yönelik çalışmalar ve faaliyetler yürütüyor. İnançlar arası diyalog bağlamında sözde insan haklarıyla ilişkili meselelerde yer alıyor.

MİLLİ GAZETE



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler