Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Cezayir'de Din Değitirenler Hızla Artıyor

Cezayir'de Din Değitirenler Hızla Artıyor

Cezayir'de Din Değitirenler Hızla Artıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3390 Beğen : 0

Cezayir'de İslamcılara baskı sürerken, misyonerlerin çalışmalarına ise hiç dokunulmuyor. Bu çalışmalarla irtidat olaylarında da büyük bir artış gözleniyor. Cezayir'de, son yıllarda Hıristiyan olanların sayısında ciddi bir artış yaşanırken, son yıllarda 10 binden fazla Cezayirlinin Hıristiyan olduğu ortaya çıktı.

Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı'nın konu ile ilgili her hangi bir rapor yayınlamadığı ve verileri kamuoyu ile paylaşmadığı Cezayir'de, siyaset ve din adamlarını en fazla meşgul eden konuların başında bu yeni problem geliyor.

Cezayirli Celal Musa, Sellaf Rahmuni ve Resime Rakik adındaki üç araştırmacı, konu ile ilgili ülkede önemli bir saha araştırması yaptı. Son 4 yılda misyonerlerin çok rahat bir şekilde çalıştığı, ülke yönetiminin her hangi bir önlem almadığı Cezayir'de, Hristiyanlaştırma çalışmaları, daha çok gençler üzerinde yoğunlaşıyor.

Din değiştirip Hristiyan olanların daha fazla aşiretlere mensup bölgelerde yaşadığı ve buralarda 300 civarında kilise inşa edildiği de saha araştırmasında ortaya çıkan gerçeklerden

İlaf Elektronik Haber Gazetesi'ne konuşan araştırmacı Celal Musa, yaptıkları saha araştırması esnasında misyonerlik faaliyetlerinin içki ve uyuşturucuya karşı mücadele etmek için kurulmuş olan sosyal toplum örgütleri tarafından yürütüldüğünün belirlendiğini, çalışmaların daha çok Kabail Kubra bölgesinde yoğunlaştığını kaydetti. Musa, bölgede 19 STK'nın faaliyet misyonerlik faaliyeti gösterdiği ve bu bölgede günde ortalama altı kişinin Hıristiyan olduğu söyledi.

Cezayir Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Abdullah Gulamallah ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, misyonerlerin işsiz gençlerin hayat şartlarını fırsat olarak kullandıklarını, eğitim bursu ve iş gibi teşviklerle gençleri etkilediklerini söyledi. Misyonerlerin ülkeye turist vizesiyle girdiklerini de dile getiren bakan Hıristiyan olanların sayısının tam olarak bilinmediğini söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler