Genel Dini Haberler

Aleviye "iyi niyetli" taciz

Aleviye "iyi niyetli" taciz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2957 Beğen : 0

İstanbul, Sivas ve İzmir’den geldiği belirtilen sarıklı ve cüppeli kişilerin Alevi ailelerin yaşadığı evlerin kapılarını çalarak “İslamiyete ve camiye” davet etmeleri, Alevileri tedirgin etti. Şikâyetler üzerine Manisa Emniyet Müdürlüğü Alevilerin yaşadığı evlerin kapısını çalan sarıklı, sakallı ve cüppeli kişilerin “İyi niyetli kişiler” olduğunu belirtti.

Fevzi Çakmak, Fatih ve Yeni Mahalle’de çalışma yapan sakallı, cüppeli, sarıklı beş kişi, özellikle Alevi ailelerin kapısını çalarak Alevileri camiye ve İslamiyete davet ediyor. Evde olmadığı bir saatte kapısı çalınarak camiye ve İslamiyete davet edilen Alevi Kültür Derneği Manisa Şube Yöneticisi Süleyman Çeri, eşinin durumu kendisine anlatması üzerine mahalledeki Yeşil Cami’ye giderek bu kişilere kapısının neden çalındığını, ne istediklerini sordu.

Beş şahıstan biri camide sohbet yaptıklarını, camiye yakın tüm komşuları davet ettiklerini söyledi. İkna olmayan Çeri, komşularının kapısını çalarak camiye davet edilip edilmediklerini sordu ve sadece Alevi ailelerin kapılarının çalındığını öğrendi.

Çeri, daha sonra Barbaros Karakolu’na giderek durumu anlattı. Karakoldan Emniyet Müdürlüğü’nün arandığını belirten Çeri, kendilerinin Terörle Mücadele Şubesi’ne yönlendirildiklerini belirtti.

TEM’den gelen cevapta ise durumdan haberlerinin olunduğunu, beş sahsın da izlendiklerini ve bunların “iyi niyetli kişiler” olduğu açıklaması yapılarak şikâyete konu olan kişilerin şehir dışına çıkarıldığı belirtildi.

Olaylar üzerine Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Manisa Şube Başkanı Bektaş Kılınç Emniyet Müdürü ile 13 Eylül Perşembe günü yapılan toplantıda konuyu anlatarak hassas bir dönemde, hassas bir bölgede bu gibi durumların tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler