Konuya ilişkin açıklama yapan Kartal Cemevi Derneği Başkanı İsmail Saçlı, bu işaretlerin Alevi evlerinde olmasının dikkat çekici olduğunu belirterek “Bir tedirginlik, provakatörlük var. Ülkede bu kadar yaşanan olay varken bu olayla yeni bir gündem oluşmasından yana değiliz. Ama bu olayı kınıyoruz. Hükümetin bir an önce bu çocuksa da, kime yaptırılıyorsa, hangi güçse bunu bir an evvel bulması lazım çünkü bu olay Alevi yurttaşlarda büyük tedirginlik yarattı” dedi.
Olayı çok büyütmeden Alevi-Sünni tedirginliği yaratmadan bu olayın çözülmesini istedikleri kaydeden Saçlı, “Bu olaylar Erzincan’da Adıyaman’da İzmir’de ve çoğu yerde olduğu için hemen bir Maraş, Çorum olayının yaşanacağı düşünülüyor ve bu insanları tedirgin ediyor. Bunun sonucunda insanlar bir gün tedirginliklerinden dolayı bireysel silahlanmaya yönelebilir. ‘Benim güvenliğim yok yarın kapımı birisi çalar’ söylemiyle silahlanmaya gidebilir. Onun içi sakin olmalıyız” diye konuştu.
Bu bölgede bir de kentsel dönüşüm meselesinin olduğunu vurgulayan Saçlı, “Bu olayın mahalede bir rahasızlık yaratmak için olduğunu düşünüyorum. İnsanları göçe zorlamak istiyor olabilirler. Bu kentsel dönüşüm projeleriyle bu rahasızlık verilmiş olabilir. Ya bir güç bunu yaptırmış olabilir. Tamamen bu olayın sebebi huzursuzluk ve tedirginlik yaratmaktır” diye konuştu.
Bölgede yaşayan yurttaşlar ise 30 senedir bölgede böyle bir olay yaşanmadğını söyleyerek, evlere koyulan işaretlerin mahalede bir gerginlik yaratmak için yapıldığını belirttiler.
Yöre derneği yöneticileri olayla ilgili Kaymakamlığa dilekçe verirken, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’da olaya ilişkin mahaleleye gelerek bilgi aldı.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
TBMM'den mahkemeye "Cemevi" savunmasıYorumlar : 0
Rusya'da ahlak azaldı, dini inanç arttı !Yorumlar : 0
Kendini Önce Mesih Sonra Deccal İlan Etti!Yorumlar : 0
Cennet nasıl bir yer?Yorumlar : 0
Hepimiz Müslümanız, hepimiz YahudiyizYorumlar : 0
Mele sınavına Diyarbakır’da rekor katılımYorumlar : 0
Kanuni'nin iç organları kilisede çıktıYorumlar : 0
Japonya Başbakanı Tartışmalı Yasukuni Tapınağı'na adak gönderdi