Genel Dini Haberler

Akit kin kusmaya devam ediyor

Akit kin kusmaya devam ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3702 Beğen : 0

Akit provokasyonlarına devam ediyor. Dünkü manşetini yine Sivas Katliamı’na ayıran Akit, Sivas Katliamı sırasında gerici güruh tarafından sökülen Atatürk büstünün, katliamdan önce Sivas Orduevi Müdürü tarafından söktürüldüğünü iddia etti. Sivas Katliamı’nı gerçekleştirenleri aklamak amacıyla sistematik bir şekilde provokatif bir yayın yapan gazete, bununla da yetinmiyor.

vakit_6.jpg

Akit yine hedef gösterdi
Akit, yine dünkü sayısının ön sayfasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kemal Bülbül’ü, Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Alevi yurttaşlara yönelik saldırıların sorumlusu olarak gösterdi. “Malatya’nın Aziz Nesin’i” başlığını kullanan gazete, haberin spotunda da Kemal Bülbül’ün saldırganlara yönelik tepkisini “olayların sebebi” gibi sundu. Sivas Katliamına sahip çıkan İslamcı güruhun sık sık tekrar ettiği “olayları Aziz Nesin provoke etti” iddiasına atıf yapılarak atılan başlık, gazetenin provokatörlük konusunda ısrarcı olduğunu ortaya koydu.

Akit’in Kemal Bülbül’ü hedef gösteren “haber”inin hemen altında Malatya’daki saldırıları başlatan davulcu Mustafa Evşi “mağdur” olarak sunuldu. Evşi’nin “Dövüldüm, darp edildim, raporum var” sözleri de başlığa taşındı.

PSAKD’den yanıt
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Kemal Bülbül’ün Akit tarafından hedef gösterilmesi üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. PSAKD Genel Sekreteri Hasan Cem Yılmaz imzasıyla yayımlanan açıklamada, “gerici Akit gazetesi son dönemlerde AKP tarafından Alevilere yönelik olarak sürdürülen yok sayma, korku salma, baskı ve asimilasyon politikalarının tetikçisi olma görevine devam ediyor” denildi.

PSAKD’nin açıklaması şu şekilde devam etti:

“Adına açılım-saçılım yapılan toplumsal kesimlerden birisi olarak Alevilere 31 Mart tarihinde Ankara adliyesi önünde sıkılan gazla açılım süreci gaza boğulmuş ve Sivas Katliamı davası zamanaşımından düşürülmüştür. Durumdan vazife çıkaran Akit gazetesi sistematik bir şekilde, memlekette başka konu kalmamışçasına, varını yoğunu katliam sanıklarını aklamaya, şehitlerimize saldırmaya ve katledilen Alevileri ve dostlarını suçlu göstermeye adamıştır.”

“Açılım sürecini geçen yıl 2 Temmuz anmasında ve Ankara adliyesinde gazla boğarak öldüren AKP, zamanaşımı kararının “vatana millete hayırlı uğurlu olması” temennisinde bulunmuş, Cumhurbaşkanlığı makamının da katılımıyla çakma Alevi örgütleriyle Alevi geleneklerin de yeri olmayan bir iftar yemeği organize ederek Alevilere yönelik ideolojik cihadını ramazanda boyutlandırmış; Yargıtay Yedinci Dairesi Diyanet’in “cem evlerinin ibadethane olmadığı” ezberini kamuoyuna bir kez daha ilan etmiştir. Son olarak bir süredir ülkenin farklı yerlerinde Alevilerin evlerine yönelik işaretlemeler, Malatya Doğanşehir’de organize bir fiili kıyım noktasına varmıştır. Alevi örgütlerini dostlarının ve halkın yaygın tepkisiyle şimdilik kıyımın kıyısından dönülmüştür.”

“Tüm bunlar Alevilere yönelik devlet katında yeni bir konseptin uygulanmaya konduğunun peş peşe ve hızla karşımıza çıkan pratik görünümleridir.”

“Yeni konsept öyle anlaşılıyor ki kurum yöneticilerimizi ve halkımızı hedef göstermekte sakınca görmeyecek kadar pervasız ve insanlıktan yoksundur. Akit gazetesinin adı geçen nüshasında Doğanşehir’deki katliam figüranlarından davulcunun sahiplenilmesiyle beraber Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül’ün hedef gösterildiği habere karşı “hukuksal girişimlerde” bulunacağımızı, Genel Başkanımıza yönelik provakasyon girişimlerinin sorumlusunun Akit gazetesi olacağını kamuoyuna ilan ederiz. Ülkemizin aydınlanmacı geleneğinin ölümsüz savunucularından Aziz Nesin’le Genel Başkanımızın özdeşleştirilmeye çalışılmasından tüm Alevi toplumu gibi Pir Sultanlar olarak biz de olsa olsa gurur duyarız.”

“Bu vesile ile bir kez daha hatırlatırız ki gerici katillerin savunucularının tarihi yeni baştan yazma hedefleri beyhude bir çabadır ve gerçeklerle zerre kadar ilişkisinin olması ihtimali yoktur.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler