Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler ABD 'muhafazakârlığı' aşıyor mu?

ABD 'muhafazakârlığı' aşıyor mu?

ABD 'muhafazakârlığı' aşıyor mu?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2751 Beğen : 0

ABD’de yapılan bir araştırma, son 12 yılda vatandaşların; evlilik dışı çocuk sahibi olma, boşanma ile eşcinsel ve evlilik dışı ilişkiler gibi konulardaki görüşlerinin önemli ölçüde değiştiğini ortaya koydu. Uluslararası araştırma şirketi Gallup’un 2-7 Mayıs tarihleri arasında yaptığı araştırmaya ülke genelinde bin 535 yetişkin katıldı. ‘Değerler ve İnançlar’ adlı çalışma, 2001 ve 2013 yılları arasındaki değişimi tespit etmeyi amaçlıyordu.

Buna göre, 2001 yılında eşcinsel ilişkiyi kabul edilebilir; bulan Amerikalıların oranı yüzde 40 iken, 2013’te bu rakam 19 puanlık artışla yüzde 59 seviyesine ulaştı. Bu yıl itibariyle eşcinsel ilişkiyi tasvip etmeyen Amerikalıların oranı yüzde 38 olarak belirlendi.

Evlilik dışı çocuk yapmayı kabul edilebilir bulan Amerikalıların oranı son 12 yılda yüzde 45’ten yüzde 60’a yükseldi. 2013 yılı itibariyle Amerikalıların yüzde 36’sı evlilik dışı çocuğa karşı olduklarını belirtti. Bekarların evlilik dışı cinsel ilişkilerine olumlu bakanların oranı da, 2001-2013 yılları arasında yüzde 10 artış gösterdi. Bekar çiftler arasında evlilik öncesi cinsel ilişkiyi kabul edilebilir bulan Amerikalıların oranı 2001 yılında yüzde 53 iken, 2013’e gelindiğinde bu rakam yüzde 63’e çıktı. Amerikalıların yüzde 26’sı ise evlilik öncesi cinsel ilişkinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleşti. Aynı dönemde, boşanmayı ahlaki bulanlar arasında da artış olduğu görülüyor.

Araştırma, 2013 itibariyle Amerikalıların yüzde 6’sının doğum kontrolünü kabul edilemez bulduklarını belirledi. Ülkede doğum kontrolünü kabul edenlerin oranı ise yüzde 91 olarak tespit edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler