Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Dalay Lama Güney Afrika'dan vize alamadı

Dalay Lama Güney Afrika'dan vize alamadı

Dalay Lama Güney Afrika'dan vize alamadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2694 Beğen : 0

Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, 14. Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi'ne katılmak için ziyaret edeceği Güney Afrika'dan vize alamadı

Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, 14. Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi'ne katılmak için ziyaret edeceği Güney Afrika'dan vize alamadı.


Dalay Lama'nın Sözcüsü Nangsa Choedon, Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı'ndan yetkililerin kendilerini arayarak vize taleplerinin reddedildiğini bildirdiklerini söyledi.

Choedon, gelişmeler üzerine Dalay Lama'nın Güney Afrika ziyaretini iptal etme kararı aldığını belirtti.

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığından yapılan açıklamada ise Tibet'in ruhani liderinin Hindistan'daki ofisinden Dalay Lama'nın ziyaretini iptal ettiğine dair bir mesaj gönderildiği ifade edildi. Mesajın, Hindistan'daki Güney Afrika Yüksek Komisyonu'nun Dalay Lama'nın vize başvurusunu incelediği sırada gönderildiğine dikkati çekilen açıklamada, "Ziyaretin iptal edilmesinin ardından Bakanlığımız, konunun kapandığını düşünmektedir" ifadesi kullanıldı.

Dalay Lama, Güney Afrika'da gelecek ay düzenlenecek 14. Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi'ne katılmayı planlıyordu.

Güney Afrika, önceki yıllarda da Dalay Lama'nın vize başvurularını geri çevirmişti.

Tibet'e daha geniş özerklik tanınması için mücadele eden ve 1959 yılından bu yana sürgünde yaşayan Dalay Lama, Çin tarafından ayrılıkçı olarak kabul ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler