Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Budist inanışına 3 bin yılda bir açan 'udumbara çiçeği' Kastamonu'da görüldü

Budist inanışına 3 bin yılda bir açan 'udumbara çiçeği' Kastamonu'da görüldü

Budist inanışına 3 bin yılda bir açan 'udumbara çiçeği' Kastamonu'da görüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2147 Beğen : 0

Kastamonu'nun Daday ilçesinde bir ağacın altına dinlemek için oturan Serkan Yılmaz, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan udumbara çiçeğini fark etti. Yılmaz, “Yaptığım araştırmada, Budizm inancına göre bunun cennetten gelen hayır çiçeği olduğunu öğrendim” dedi.

Gözle görülmesi zor olan ve 'avatar' da denilen udumbara çiçeğini gören Serkan Yılmaz, daha önce televizyonda gördüğü çiçeğin aynısı olduğunu fark etti. Budizm efsanesinde yer alan ve çapı 7 mm, gövdesi ise 1 mm olan efsane çiçeği bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini anlatan Serkan Yılmaz, Budistlerin inandığı efsaneye göre, udumbara çiçeğinin özel ve değerli bir tür olduğunu ifade ederek, “Çiçek sönünceye kadar yaprağını özenle saklamaya karar verdim. Arkadaşlarıma bu çiçeği heyecanla gösterdim. Bu çiçeğe ilişkin bir bilgiyi daha önce okumuştum. Aklıma geldi, çiçeği gördükten sonra araştırınca Budizm inancına göre cennetten gelen hayır çiçeği olan udumbara olduğunu öğrendim. Ağaçtan yaprağını kopardığımda daha canlıydı ve çok belliydi. Araştırıp detaylı bilgi sahibi olduktan sonra saklamak istedim” dedi.

Budist efsanelerinde çok nadir olayların sembolü olarak görülüyor

Budistlerin inandığı efsaneye göre, ‘Youtan Poluo’ olarak bilinen udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor ve eski Hint bölgesinin en eski dili Sanskritçe’deki anlamı 'cennetten gelen hayır çiçeği' olarak biliniyor. Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın yaprağında yetiştiği için gözle fark edilmesi çok zor. 3 bin yılda bir açtığı söylenen çiçek, bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler