Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Okullarda süt dağıtımı başladı

Okullarda süt dağıtımı başladı

Okullarda süt dağıtımı başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2800 Beğen : 0

Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinasyonunda ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere süt dağıtımı bugün başladı. Sütünü alan öğrenciler çok mutlu oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "okul sütü akıl küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı bugün başladı. Adana'da Öğretmen Ayfer Doğruol İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4, ve 5. sınıf öğrencileri okula gelip Andımızı okuduktan sonra dağıtılan sütleri içti.

Okul yönetimi bakanlığının talimatıyla öğrencilerde süt alerjisi olabileceğini düşünerek velilere öğrenciler ile çocuklarında alerji olup olmadığını belirtmeleri için bir evrak gönderdi. Verilen evraklar alınarak alerjisi olan çocuklar tespit edildi. Bu tespit doğrultusunda çocuklara süt dağıtımı yapıldı.

Sütünü alan çocuklar sevinçle sütlerini içti. Öğrenciler 200 mililitrelik kutular içinde verilen sütleri içtikten sonra, "Süt dağıtımı yaptıran Başbakan ve bakanlara teşekkür ederiz. Sağlımız için süt içmemiz çok iyi oldu. Hem kemiklerimizin gelişmesine hem de kafamızın daha iyi çalışmasına faydalı olacak" dedi.

Torununu okula getiren 71 yaşındaki Zinnet Gökçe, sütün faydalarının saymakla bitmeyeceğini anlatarak, "Bu sütü bulan vardı, bulamayan vardı, devletin bedava dağıtılması onlar için çok iyi oldu" diye konuştu.

Okul müdürü Bahri Bahadır ise 3 bakanlığın koordinasyonunda süt dağıtımının bugün başladığını hatırlatarak, "Bundan sonra haftanın 5 günü ders başlamadan önce anasınıfı ve 5. sınıfa kadar süt dağıtacağız. Önce çocukların ailelerinden alerjileri olup olmadığını öğrendik bugünde dağıtıma başladık. Daha sağlıklı bir nesil için sütün önemi çok büyük" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler