Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Mezarlar çok sulanıyor, ölüler çürümüyor

Mezarlar çok sulanıyor, ölüler çürümüyor

Mezarlar çok sulanıyor, ölüler çürümüyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 4879 Beğen : 0

Almanya'da Kiel ve Kassel üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırmada Almanların mezarlıkların bakımı için çok fazla sulama yapması sonucu ölülerin çürümesinin geciktiği ve çevrenin kirlendiği tesbit edildi.

Osnabrück'te kamuya sunulan araştırma sonuçlarına göre mezarlıklarda aşırı sulama, toprağın gözeneklerini kapatıyor ve böylece oksijen geçmesini engelliyor. Kiel Üniversitesi profesörlerinden Rainer Horn, yakınlarının mezarlarına bakım yapan kişilerin çok fazla sulama yaptıklarını söyledi.

Almanya'da bulunan yaklaşık 33 bin mezarlıktan yüzde 40'ında ölülerin mumlaşmasına karşı mücadele ediliyor. Osnabrück Federal Çevre Vakfı Genel Sekreteri Fritz Brickwedde, mumlaşmış ölülerin toprak altında hiç değişmeden kaldıklarını, çürümediklerini bildirdi.

Prof. Horn, mezarlıklarda çalı tipi bitkilerin dikilmesini ve defin işleminden sonra toprağın hemen ezilerek düzlenmemesini önerdi. Mezar bakımcıları ise çiçek dikilebilmesi için definden hemen sonra toprağın düzlenmesinin daha iyi olacağını düşünüyor. Ancak bu işlem topraktan oksijen geçmesini zorlaştırdığından ölülerin çürümesi gecikiyor.

Yanlış mezar bakımının çevreye ve sağlığa da zarar verdiği tesbit edildi. Prof. Horn, kumlu topraklarda suyun daha çabuk yeraltı suyuna karıştığını, uzun süreli yaşayabilen mikrop ve bakterileri ya da ilaç ve diş dolgularından çıkan ağır metal kalıntılarını da beraberinde getirerek kaynak sularına karıştırdığını belirtti.

Yeryüzünden sızan suların, kaynak sulara karışmadan önce tam bir şekilde temizlenmesi için en az altı ay toprak içinde kalması gerekiyor. Bu yüzden Prof. Horn, mezarlıklara bakım yapanların sulama konusunda daha dikkatli davranmalarını ve gereksiz sulama yapmamalarını istedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler