Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kritik haritalara suç duyurusu!

Kritik haritalara suç duyurusu!

Kritik haritalara suç duyurusu!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3107 Beğen : 0

Genlkurmay Başkanlığı dünyanın 5. büyük arama motoru olan Yandex firmasının web sitesinde Ankara ve İstanbul’da bulunan askeri birliklere ait panoramik görüntüleri TSK’ya ait herhangi bir birimden izin almaksızın yayımladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

“Askeri yasak bölge ihlali”

Genelkurmay Başkanlığı’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda, “2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler Ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 7. Maddesinde ‘birinci derece askeri yasak bölgelerinin fotoğraf ve filminin çekilmesinin, harita ve krokisinin yapılmasının, not alınmasının veya harita uygulaması gibi faaliyetlerde bulunulmasının, bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılmasının, bu amaçla görevlendirilmiş olanlar ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından izin verilmiş olan dışındakilere yasak olduğu düzenlenmiş olup bu yazılı yasaklara aykırı hareket edenlere hapis ve adli para cezası verilir’ ifadelerine yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı bu nedenle izinsiz birinci derece askeri yasak bölgelerin panoramik görüntülerini yayımlayan Yandex firması sorumluları hakkında yasal işlem yapılması talep etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler