Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Kadın sünnetine gözaltı!

Kadın sünnetine gözaltı!

Kadın sünnetine gözaltı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3020 Beğen : 0

İngiltere'de güvenlik güçleri, ahlâki baskı altındaki genç kızlara sünnet operasyonu yaptığı iddia edilen iki kadını gözaltına aldı.

55 ve 61 yaşlarındaki Afrika kökenli iki kadın, Sunday Times gazetesi muhabirlerinin kurduğu tuzak sayesinde ortaya çıkarıldı. Şüphelilere aracılarla ulaşıp sünnet operasyonu talep eden muhabirler, bu kişilerden ameliyat konusunda söz alıp, bunu 22 Nisan günü çıkan gazetede haber yaptılar. Polis de bunun üzerine harekete geçip, muhabirlere sünnet randevusu veren kadınları buldu ve onları gözaltına aldı.

AFRİKA'DA ÇOK YAYGIN

Kadın sünneti daha çok Afrika ülkelerine özgü bir gelenek olarak biliniyor. Somali, Cibuti, Eritre, Gine, Mali gibi ülkelerde kadınların yüzde 90'ından fazlası sünnet ettiriliyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, ada ülkesinde 15 yaşın altında yaklaşık 24 bin genç kız, sünnet edilme tehlikesiyle karşı karşıya.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler