Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık İnsanlık zannedilenden daha uzun zamandır savaşıyor

İnsanlık zannedilenden daha uzun zamandır savaşıyor

İnsanlık zannedilenden daha uzun zamandır savaşıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2128 Beğen : 0

Bilim insanları, insanlık tarihinde yaşanan savaşlara dair en eski kanıtın Kenya’da bulunduğunu duyurdu. Ülkenin kuzeyindeki Turkana Gölü yakınlarında, ok, sopa ve balta gibi aletlerle öldürülen 27 kişinin fosilleşmiş cesetlerine ulaşan bilim insanları, öldürülenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirtti.

İnsanlık tarihindeki savaşların, yerleşik hayata geçilmesinin ardından boy gösteren mülkiyet kavgalarıyla birlikte başladığı iddia edilse de, bu son arkeolojik keşifte ulaşılan kalıntıların, büyük bir ihtimalle avcı-toplayıcı topluluklardan birine ait olduğu düşünülüyor.

Öldürülen kişilerin, avlandığı ya da yiyecek topladığı esnada başka bir grubun saldırısına uğramış olabileceğini belirten Cambridge Üniversitesi'nden paleantropolog Marta Mirazon Lahr, "bulunan kalıntıların, savaşların insanlık tarihine bugüne kadar düşünüldüğünden çok daha önce girmiş olabileceği tartışmasını gündeme taşıyacağını" ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler