Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık İftar sofralarının içeceği: Meyan şerbeti

İftar sofralarının içeceği: Meyan şerbeti

İftar sofralarının içeceği: Meyan şerbeti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2486 Beğen : 0

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen şerbet, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bunaltıcı sıcaklarında bölge insanının tercih ettiği en önemli içecekler arasında dikkati çekiyor. Ramazan ayının son yıllarda sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte tüketimi daha da artan meyan şerbeti, iftar sofralarını süslüyor.

Sarayönü Caddesi'nde 51 yıldır meyan şerbeti satışı yapan ve ürününü Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettiren Abdullah Culha'nın sattığı meyan şerbetinden almak isteyen vatandaşlar saatler öncesinden dükkanın önünde kuyruğa giriyor.

Culha, yaptığı açıklamada, meyan şerbetinin Şanlıurfa ile özdeşleştiğini söyledi. Ramazan ayının kendileri için bir fırsat olduğunu ifade eden Culha, günlük 750 litre olan satışlarının ramazan ayında 3 bin litreye kadar çıktığını vurguladı.

Yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Culha, "Ramazandan evvel biz beklerdik ki bir insan gelsin şerbet alsın. Ama şimdi oruç olduğu için herkes meyan şerbetine hucum ediyor. Bu durum bizi oldukça memnun ediyor" dedi.

İhsan Tahtabaşı ise babadan kalma mesleğini sürdürerek 35 yıldır şerbet sattığını, kentte "aşağı çarşı" diye tabir edile Haşimiye, Yıldız Meydanı ve Balıklıgöl civarına gelen vatandaşların meyan şerbeti tüketmeden evlerine dönmediğini anlattı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler