Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Grönland güneşin altındaki dondurma gibi

Grönland güneşin altındaki dondurma gibi

Grönland güneşin altındaki dondurma gibi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2875 Beğen : 0

Haziran ayında başlayıp eylüle kadar devam eden sezon henüz sona ermediği halde Grönland buzullarındaki erimenin şimdiden rekor seviyeye ulaştığı tespit edildi.

New York City College'den Marco Tedesco başkanlığındaki araştırma ekibinin hazırladığı rapora göre, buzullardaki erime ağustos ayında da aynı hızda devam ederse 2010 yılının tamamında tespit edilen oranın üzerine çıkalacak.

En yüksek seviyede

Uydu kayıtları, 1979'dan beri gözlemlenen erimenin ilk kez bu kadar yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor. Araştırmacılar, erimenin artık daha soğuk olan yüksek rakımlı yerlerde de gerçekleştiğini kaydetmiş.

Değişikliklerin tahminlerle uyumlu olduğunu belirten araştırma ekibinin başkanı Tedesco, ancak şaşırtıcı olanın erime hızı olduğunu vurguladı.

Buz parçası kopmuştu

NASA tarafından çekilen ve Grönland'daki erimeyi gösteren fotoğraflar.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da bir süre önce 3 uydunun Grönland'daki buz tabakasının 8 Temmuz'dan başlayarak 4 gün boyunca beklenmeyen bir biçimde eridiğini tespit ettiğini açıklamıştı.

Adanın hemen her yerinde görülen erimenin bazı bölgelerde yüzde 97'ye kadar ulaştığı belirtiliyor. Grönland'ın kuzeyindeki Petermann Buzulu'ndan yaklaşık 120 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası da kopmuştu.

Kaynak: DW



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler