Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Doktor tavsiyesi dışında kaplıcaya gitmeyin

Doktor tavsiyesi dışında kaplıcaya gitmeyin

Doktor tavsiyesi dışında kaplıcaya gitmeyin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2252 Beğen : 0
Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, doktor tavsiyesi dışında kaplıcaya gidenlerin büyük risk altında olabileceğini söyledi. Kronik rahatsızlığı olanların ve yaşlıların özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirten Bozan, bilinçsiz kaplıca tedavisinin ölüm riski taşıyabileceğini açıkladı.
Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, kaplıcalardaki tehlikeye işaret etti. Yrd. Doç. Dr. Bozan, kimilerinin şifa bulmak, kimilerinin de güzelleşmek için termal sulardan ve çamurlardan bilinçsizce yararlandığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bozan, çoğu kişinin de ağrılarından kurtulmak için eş dost tavsiyesiyle kaplıcalara gittiğini, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ile yaşlıların çeşitli risklerle burun buruna geldiğini dile getirdi. “İyileşmek ya da ağrılarınızdan kurtulmak isterken sağlığınız daha da bozulabilir” diye uyaran Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi, “Çeşitli mineraller, gazlar içeren sıcak kaplıca suları, doktor önerisiyle ve fizyoterapist kontrolünde uygulandığında ancak romatizmal hastalıklar, dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenmeler), bel-boyun ağrıları ile ortopedik, nörolojik hastalıklarda faydalı olabilir. Bu yararın uzun sürmesi için de kaplıca tedavisi sonrası fizyoterapist tarafından planlanan egzersiz programının uygulanması gerekir” dedi.
Hayati risk bile taşıyabilir!
“Kulaktan kulağa yayılan bilgilerle kaplıcalara gidilirse birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalınabilir, hayati risk bile ortaya çıkabilir” diyen Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, doktora danışmadan kesinlikle kaplıca tedavisi görmemesi gerekenleri ise şöyle açıkladı:
"Ağır kalp-damar, akciğer, böbrek, karaciğer hastalıkları olanlar, akut enfeksiyon geçirenler, organ yetmezliği çekenler, kanser, diyabet (şeker) ve hipertansiyon (yüksek tansiyon) rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlılar."


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler