Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Çinliler'den tavuk enerjisi!

Çinliler'den tavuk enerjisi!

Çinliler'den tavuk enerjisi!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2645 Beğen : 0

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jing Ping'in dün İstanbul'da katıldığı TİM tarafından düzenlenen Türk - Çin İş Forumu'nda iki ülke şirketleri arasında toplam değeri 1.3 milyar dolar olan 28 anlaşma imzalandı. Anlaşmalardan biri de Bolu Belediyesi ile Sinoma EC arasında ortak elektrik santrali yapımı üzerine oldu. Santralde kullanılacak yakıt da Bolu'dan karşılanacak.

Türkiye'nin tavukçuluk merkezi olan ildeki santral, yakıt olarak tavuk dışkısı kullanacak. Çinli yetkililerin dağıttığı ve anlaşmaların içeriğini anlatan dökümanda Bolu'daki projeyle ilgili "Bu sayede Bolu şehrinin tavuk pisliği problemi çözülecek" denildi.

Santralin kurulu gücü 19 megavat olacak. Üç aşamada inşa edilecek santralin 7 megavatlık ilk etabı 19 ayda tamamlanacak. İlk etabın yatırım tutarı ise 12 milyon dolar olacak. Santralin tavuk dışkısını kaynak olarak kullanması sayesinde yıllık 14 bin ton kömür tüketiminden tasarruf edilecek. Ayrıca yine yıllık 35 bin ton karbon salınımının önüne geçilmiş olacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler