Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Bu özellikler Windows 8'de olmayacak!

Bu özellikler Windows 8'de olmayacak!

Bu özellikler Windows 8'de olmayacak!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2756 Beğen : 0

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu yazılım firması Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 8'in nihai final sürümünden önce gelen yayın önizleme sürümünü geçtiğimiz günlerde herkese açık bir şekilde yayınlamış, yayınlanan Windows 8 sürümü ise daha ilk günden milyonlarca kişi tarafından indirilmişti.

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu yazılım firması Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 8'in nihai final sürümünden önce gelen yayın önizleme sürümünü geçtiğimiz günlerde herkese açık bir şekilde yayınlamış, yayınlanan Windows 8 sürümü ise daha ilk günden bile milyonlarca tarafından indirilmişti.

Microsoft'un final sürümünü bile yayınlamadan yakaladığı bu başarı, gerçekten kayda değer bir başarı olarak görülüyor. Windows 8 ile birlikte eski Windows sürümlerinden alışık olduğumuz bir çok özelliği göremeyeceğiz. Bir çok köklü değişikliğin yapılacağı yeni işletim sisteminde en başta yıllardır alışık olduğumuz başlat butonunun olmadığını söyleyelim...

1341239912_665x300-copy.jpg

Windows 8'de yıllardır alışık olduğumuz özelliklerin bir çoğu tarih oluyor,

Başlat Düğmesi
1341239983_2012062917191880072.jpg
Windows 95
'den beri alışık olduğumuz, yıllardır bilgisayar kullanırken kullandığımız meşhur Windows Başlat penceresi yeni Windows 8 ile sistemlerimizden kalkacak. Son zamanlarda yapılan en büyük değişiklik olarak görülen bu değişiklikle birlikte başlat düğmesinin yerine Windows 8 metro arayüz düğmesi gelecek...


Windows Aero, saydam cam efekti ile flip 3D efekti!

Aero efekti hayatımıza gireli aslında çok olmadı, Windows Vista ile gelmişti. Windows Vista'nın performansının Windows 7'ye nazaran oldukça düşük olduğunu biliyoruz. Windows 7'de her daim kullanılan Aero efekti Vista'da çeşitli kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor, kullanılmıyordu. Yeni Windows 8 finali öncesi yayınlanan deneme sürümlerinin hepsinde yer alan Aero efekti final Windows 8 sürümünde yer almayacak!

1341240064_470554f3.jpg
Yine son zamanlarda Windows 7 kullanıcılarının, daha doğrusu Aero arayüzü kullanan kullanıcıların hemen hemen tamamının kullandığı saydam cam efekti, yani pencereler, tek renk olarak gözükecek. Bu da demek oluyor ki saydam cam efektinin kalkmış olması.

1341240162_adsiz.jpg
Yine bu bağlamda alınan kararlara göre Flip 3D yani pencereler arası geçiş kolaylığı sağlayan "Windows+Tab" tuş kombinasyonu Windows 8 ile birlikte tarih olacak!
Windows Güncellemeleri Uyarıları!
1341240311_images.jpg
Windows 8 ile birlikte, Windows XP, Vista ve 7'de güncelleme yapmadığımız takdirde, yaptıktan sonra yeni bir güncelleme geldiğinde sağ alt köşede yer alan bildirimler kalkacak. Güncelleme ile alakalı olan bildirimler kilit açma ekranı ve oturum açma ekranlarında belirecek.


Önceki dosya sürümleri ve Windows Yedekleme

1341240228_images.jpgWindows 7 ile hayatımıza giren, son derece kullanışlı olan, milyonlarca kişi tarafından kullanılan, önceki sisteme ait dosyalar için çalıştırılan Önceki Sürümler ve Windows Yedekleme Windows 8 ile birlikte tarihe gömülecek olan diğer özelliklerden birisi.

DVD çalma özelliği!

Microsoft'un bu konuya çok sıcak bakmadığını biliyoruz. DVD çalma özelliğinin yok olduğu Windows 8'de donanımlarında DVD bulunduran kullanıcılar için yazılım otomatik olarak yüklenecek.

Windows Media Center

1341240270_images.jpgSon 4 5 senedir hayatımızda büyük bir öneme sahip olan, Vista ve Windows 7 ile kullanımı adeta tavan yapan Media Center, yılın son çeyreğine doğru tanıtılması beklenen Windows 8 final sürümünde yer almayacak. Uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcılar ek ücret karşılığında indirerek rahatlıkla kullanımına devam edebilecekler!




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler