Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık Bermuda Şeytan üçgeni efsanesi sona erdi

Bermuda Şeytan üçgeni efsanesi sona erdi

Bermuda Şeytan üçgeni efsanesi sona erdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2695 Beğen : 0

Bermuda Üçgeni'nde gemilerin ve uçakların kaybolduğu gizemli kazalara yıllarca şeytan işi denildi. Bilim insanları işin sırrını çözdü: Dipteki metan gazı, toprak kayması deprem ve akıntılarla açığa çıkıyor. Gaz balonu su yüzeyine çıkınca girdap oluşturuyor. Bu girdabın etkisi gemi ve uçakları yutuyor

ABD'nin Florida eyaletiyle Bermuda Adaları ve Porto Rico arasındaki okyanus bölgesinden geçen uçak ve gemilerin artlarında hiçbir iz bırakmadan kaybolması bir çok komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Gizemli kazalara 'şeytan işi' diyenler 'Bermuda Şeytan Üçgeni' yakıştırmasını herkese benimsetti. Ünlü kaşif Kristof Kolomb'un notlarında bölgede uçan garip nesnelerin varlığından söz etmesine işaret edenler ise, 'Uzaylıların manyetik alanı var' çıkarımını yaptı.

Ancak Nature dergisinde yayımlanan bir makaleye göre geçen yıl Sibirya'daki buzullarda metan gazı patlamalarından kaynaklanan krater oluşumlarını keşfeden bilim insanları buradan yola çıkarak Bermuda bölgesindeki gizemli kazaların sırrını çözdü.

Sabah'ın haberine göre bilim adamları Bermuda Üçgeni'nde gemilerin ve uçakların kaybolmasına neden olan şeyi bölgede deniz yatağında yoğun olan metan gazlarının açığa çıkmasıyla açıklıyor. Deniz yüzeyinde deprem, heyelan ve sıcak su akıntılarının yarattığı etkilerle açığa çıkan metan gazı suyla birleşerek metan nitrata dönüşüyor. Oluşan gaz balonu deniz yüzeyinde bir girdaba neden oluyor. Bu girdap gemileri oluşturduğu fırtına ve hortumlar da uçakları artlarında hiçbir iz bırakmayacak şekilde yutuyor.

5 SAVAŞ UÇAĞI KAYBOLDU

İkinci Dünya Savaşı sırasında havalanan beş Amerikan uçağı, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolmuş ve uçakları arayan Flight 19 da aynı bölgede sırra kadem basmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler