Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık 60 milyon yıllık dinazor yumurtası

60 milyon yıllık dinazor yumurtası

60 milyon yıllık dinazor yumurtası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2983 Beğen : 0

Çeçenistan Cumhuriyeti'nde bilim adamları, 60 milyon yıl öncesinden kalma 40 civarında dinozor yumurtası fosili buldu.

Çeçenistan Devlet Üniversitesi Yerbilim Laboratuarı Başkanı Seyit Emin Cebrailov basınına yaptığı açıklamada, “Çeçenistan’ın Şaroyski bölgesindeki dağlık alanda keşif yaptık. Taşlar arasında kaynaşmış fosiller bulduk. Fosillerin yüzde 90 ihtimalle dinozor yumurtasınınki olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Biz dizi test yapacaklarını ve sonrasında kesin sonuçların açıklanacağını ifade eden Cebrailov, yumurtaların çapının 24 santimetre ile 100 santimetre arasında değiştiğini söyledi. Çeçen bilim adamı, “Yumurtalarda kabuk, ak ve sarı kısımları gözle kavrayabilmek mümkün. Fiziki ve kimyasal testlerden sonra daha net bilgi vermek mümkün olacak” dedi.

Bilim adamları, fosil yumurtaların 60 milyon yıl öncesine ait otçul dinozorlara ait olduğunu düşünüyor. İlk kez Çeçenistan’da böyle bir keşif yapan bilim adamları Rus meslektaşları ile birlikte ortak çalışmalar da gerçekleştirecek.

Kaynak: Cihan



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler