Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık 39 kilometreden atladı, ses duvarını aştı

39 kilometreden atladı, ses duvarını aştı

39 kilometreden atladı, ses duvarını aştı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 3001 Beğen : 0

Özel basınçlı kıyafeti giyen Baumgartner, son konuşmalar yapıldıktan sonra kendisini boşluğa bıraktı ve yapılan hesaplara göre kısa süre içinde saatte bin 342 kilometre hıza ulaştı.

Ses duvarı, aşıldığı andan itibaren havadaki hız ya da hareketin daha daha rahat olduğu hızı ifade ediyor.

1940'lardan itibaren yapılan çalışmalarda bu hız, satte bin 236 kilometre olarak belirlendi.

İngilizce'de skydive denilen serbest düşüş, sporcuların uzun bir süre paraşüt olmadan boşluğa düşmeleri anlamına geliyor.

Yaklaşık 4 dakika serbest düşüş

Avusturyalı Baumgarntner 39 kilometre yükseklikten kendisini bıraktıktan sonra yaklaşık 4 dakika boyunca paraşütünü açmadı.

kıyafe

Atlayışı öncesinde Avusturyalı sporcuyla konuşan tek bir kişi vardı; o da, 1960 yılında 31 kilometre 300 metreden atladığı günden bugüne kadar serbest düşüş yükseklik rekorunu elinde bulunduran ABD Hava Kuvvetleri emekli Albayı Joe Kittinger'den başkası değildi.

Test

BBC muhabiri, Avusturyalı maceraperestin, gökdelenlerden yaptığı atlayışlarla tanındığını ve Kittinger'in 50 yıllık rekorunu kırmak istedğinden ilk olarak 2005 yılında bahsettiğini belirtiyor.




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler