Bilim - Sağlık

Ana Sayfa Haberler Bilim - Sağlık 2012'in en büyük Dolunay'ı

2012'in en büyük Dolunay'ı

2012'in en büyük Dolunay'ı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bilim - Sağlık Yorumlar : 0 Okunma : 2584 Beğen : 0

Dünya bugün 2012’nin en büyük Dolunay’ına tanık olacak. Ay, tüm yıl boyunca Dünya ile arasındaki mesafenin en az olacağı bugün, normalden yüzde 16 daha büyük görünecek, parlaklığı ise yüzde 30 artacak.

TSİ 17.35’de, Ay ile Dünya arasındaki mesafe 357 bin kilometreye inmiş olacak. Böylece gün batımından önce gökte etkileyici bir görüntü oluşacak.

“Süper Ay”, çıplak gözle rahatlıkla gözlemlenebilecek. Gök bilimciler, en büyük Dolunay için “Süper Ay” tanımlamasını 1970’lerde kullanmaya başladı. Bilim insanları, Ay ile Dünya arasındaki mesafenin en aza inmesiyle, çekim kuvvetlerinin değiştiğini ve doğal afetlerin tetiklendiğini düşünüyordu.

DEPREM TEHLİKESİ YOK

National Geographic’e açıklama ABD’li gök bilimci Geza Gyuk, “Süper Ay yaşandığında gel gitlerin güçleniyor ve güçlü akıntılar oluşabiliyor. Ancak deprem veya diğer doğal afetlerin Ay tarafından tetiklendiğine dair kesin bir delil yok” dedi.

Gök bilimciler, Süper Ay’ın milyarlarca yıldır ortaya çıktığını, bu eşsiz gök olayında etkileyici bir görünümün dışında olağanüstü bir olay oluşmadığını ifade etti.

Kaynak: NTVMSNBC



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler