Bahai Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Bahai Dini Haberleri Afrikanın Dev Kabilesinin Liderliğini Bahai Şef Üstlendi !

Afrikanın Dev Kabilesinin Liderliğini Bahai Şef Üstlendi !

Afrikanın Dev Kabilesinin Liderliğini Bahai Şef Üstlendi !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Bahai Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3002 Beğen : 0

Pöller, Fulalar, Fulaniler veya Fulbeler , çoğunluğu Benin , Batı Afrika'da ve Orta Afrika'nın kuzey bölümünde yayılmış olan Afrika'nın en kalabalık nüfusa sahip etnik gruplarından biridir.Her ne kadar yakın zamanlarda çoğu yerleşik hayata geçip birçok mesleğin yanı sıra çiftçi, tüccar ve zanaatkâr olarak çalışsalar da dünyanın en büyük kırsal göçebe topluluğu olarak kabul edilmektedirler. Çoğunluğu Müslüman olan bu Fula toplumu Batı Afrika’da Müslümanlığı yaymıştır ve geleneksel olarak şeflerinin çoğu da Müslüman olmuştur.

Tarihte ilk kez, bu bölgede yaşayan yaklaşık 100,000 Fulani’nin ahlaki ve geleneksel otoritesini sağlayan şef makamını bir Bahai üstlendi. 76 yaşında, emekli bir okul öğretmeni olan Yüce Şef Djaouga Abdoulaye geçtiğimiz sene Temmuz ayında tahta oturdu. Kendisi 1980’lerde Bahai İnancı Benin’e ilk ulaştığında Bahai olmuştu.

Canlı ve neşeli geçen tahta geçiş törenine 5,000 kişi katıldı ve tören, çeşitlilik içinde birlik prensibini yansıttı. Tören ayrıca milli radyo ve televizyonda da yayınlandı.

Etkinliğe katılanlardan Saadou Saidou törenin boyutunun emsalsiz olduğunu söyledi. “Junwuro’nun (Yüce Şef Djaouga) entelektüel olması ve her şeyden önemlisi sahip olduğu niteliklere sahip olması, onun yönetimi altında olan bizlerin, onun dönemi boyunca muazzam şeylerin yapılacağını bilmemiz anlamına geliyor.”

Bahai Öğretilerinin yaşamı üzerindeki etkilerinden bahsederken Yüce Şef Djaouga yüksek ahlak standartları ile kılavuzlanan insanlığın birliği ve kadın erkek eşitliği prensiplerinin liderlik anlayışına ilham verdiğini söyledi. Şef, “Bahai olduğumdan beri Bahai Yazılarında öne sürülen mükemmellik standardını anlamaya başladım,” şeklinde konuştu.

İÇERİK RESİMLERİ

İÇERİK RESİMLERİ

Adalete olan bağlılığı ve birliği güçlendirme umudu, aldığı kararlarda kendini göstermektedir. Yüce Şefliğin mahkemesi, yönetimi altındakilerin aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek için başvurabilecekleri ve zenginlere özel iyiliklerin yapılmadığı, rüşvetin yerinin olmadığı ve kişinin toplumsal makamının alınacak kararı etkilemeyeceği bir yer olarak öne çıkmıştır.

Toplumu için hedef ve umutları sorulduğunda Şef Djaouga göçebe oldukları için vatansız sayılan ve kimlikleri olmadığı için sorunlarla karşılaşan insanları için çözüm bulmaya yardım etmek istediğini söyledi. Ancak her şeyden çok, Fula halkı arasındaki birliği pekiştirip beslemeyi ümit etmektedir.

news.bahai.org



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler