Ateist Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Ateist Haber Kafalarında "Allah Alanı" olmayan Ateistler

Kafalarında "Allah Alanı" olmayan Ateistler

Kafalarında "Allah Alanı" olmayan Ateistler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Ateist Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3809 Beğen : 0

"Olmaz dedim böyle bir şey. Aklı başında bir insan nasıl olur da Allah'a inanmaz! Hiç olacak şey midir bu? İşte o zaman gönül gözüm kafamda bir ampül yakıverdi, daha iyi analizler yapabileyim diye. O ampülün nuruyla birden her şey aydınlandı ve olayı çözdüm. Şimdi bu otistik evlatlarımız sümme haşa Allah'a inanmıyorlar. Yok onlarda öyle bir hissiyat. Neden yok? Çünkü onların elinde olan bir şey yok. Kafaları pek sağlam değil yani hastalık çekiyorlar sonuçta. İşte o kafalarda ne yazık ki "Allah alanı" diye tabir ettiğimiz alan yok. Allah alanı olmayınca Allah inancı da yok. Zaten bunu sadece ben söylemiyorum ki, gayet bilimsel temelleri olan bi şey. Bakınız ABD'de ve Kanada'da araştırmacılar söylüyor bunu. Ateizmin, otizmin farklı bir versiyonu olduğunu söylüyorlar. Kanıtlar sağlam yani.. o bakımdan hani durduk yere bu adam niye böyle acayip şeyler söylüyor falan diye düşünürseniz kalbimi kırarsınız, bilimsel araştırma diyorum ABD diyorum, lütfen yani. Ama bakın nasıl da atayislerin derdini açıklıyor bu durum? Yazık şimdi demek ki onların da elinde olan bi şey yok. Hastalık işte ne yapacaksınız? Allah vermesin. Kafalarında boşluk var bunların. Allah alanı yok çünkü. Şimdi bir kafada Allah alanı olmayınca ne olacak? Boşluk olacak. Hııımm bakın buradan nerelere geldik: Demek ki 'ateistlerin içindeki boşluk' tabiri kafalarındaki boşluktan ileri geliyormuş! Neyse efendim şimdi asıl mevzumuz otistik çocuklar. Onları terapi ile inançlı insanlar haline getirsek mesele kalmayacak. Terapi şart. Ateistlere de terapi şart bu durumda. Aslında onlara hem terapi, hem tedavi, hem tekdir hem kötek hem hapis.. Allah ne verdiyse bi girişmek lazım. Yani aklım almıyor bir türlü! Nasıl olur da bir insan Allah'ın varlığına inanmaz! Hasta bunlar hasta! Boş kafalılaar!

Otizm Platformu'ndan kınama ve basın açıklaması

Türkiye’deki otizmli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması, otizmle ilgili farklı sorunların giderilmesi amaçları ile kurulan ve otizmle ilgili çalışan 21 farklı sivil toplum kuruluşundan oluşan OTİZM PLATFORMU, bugün basında çeşitli mecralarda yer alan İHA kaynaklı “Hepsi Ateist” başlıklı Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya’nın açıklamalarından oluşan haber ile ilgili yazılı bir kınama açıklaması yayınladı.

Otizm Platformu Dönem Koordinatörü, ODER Başkanı Ergin Güngör tarafından yapılan açıklamada; “Bugün İHA kaynaklı olarak bazı gazete ve web sitelerde yer alan “Hepsi Ateist” başlıklı haber ve içeriğinde verilen bilgiler, bizleri hem içerdiği yanlışlıklar nedeniyle üzmüş, hem de toplumu ciddi bir yanılgıya sürükleyeceği endişesi doğurmuştur. Haber içeriğinde Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya’nın “otizmlilerin beyninde inanç alanı olmadığı, bu yüzden Allah’a inanmadıkları, otizm ve ateizm arasında bir bağlantı olduğu, tüm otizmlilerin ateist olduğu ve kurulacak terapi merkezinde inançlı otizmliler yetiştirileceği” gibi yorumları yer almaktadır.

Fehmi Kaya’nın bu açıklamaları kendi kişisel görüşleri olup, hiçbir bilimsel araştırmaya veya veriye dayanmamaktadır. Toplumsal algıda otizmli çocuklarımızla ilgili hali hazırdaki yanlış önyargılara bir yenisini eklemekten ve gereksiz yere ailelerimizle çocuklarımızı ötekileştirip, rencide etmekten öteye gidemeyeceğini düşündüğümüz bu açıklamalarından dolayı kendisini Otizm Platformu olarak kınıyoruz.“ denildi.

Ergin Güngör, “otizmli bireylerin soyut kavramları, duygu ve düşünceleri algılamakta güçlük çektikleri bir gerçek olmakla birlikte, soyut birçok kavramın otizmli çocuklara görsel ve işitsel yöntemler aracılığı ile somuta dönüştürülerek aktarılması mümkündür. Din ve Yaradan kavramı da bu kapsamda değerlendirilmelidir.” diye ekledi.

Ergin Güngör, medyaya da bir çağrıda bulunarak, “Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ndayız, Otizm Eylem Planı dahil olmak üzere sorunların çözümü için bir çok çalışma yapılıyor. Otizmle ilgili medyamızda yer alan haberlerde içerik ve kelime seçimi için özellikle hassasiyet ve özen istiyoruz. Araştırmaya ve doğrulamaya dayanmayan, ajitasyon ve ötekileştirme içeren bu tarz haberler, otizmli çocuklarımıza da toplumdaki otizm algısına da zarar veriyor. Bu konuda medyamızın yetkili birimlere ve Otizm Platformu’na danışmasını rica ediyoruz.” dedi.

Otizm Platformu Dönem Koordinatörü Ergin Güngör, haberde konu olan derneğin Platform’un tüzük ve amaçlarına aykırı davranışları ve talepleri nedeniyle, 2008 yılında azledildiğini ve halen Otizm Platformu’na üye derneklerinden biri olmadığını belirterek, “Dernek başkanı tarafından yapılan açıklamaları Otizm Platformu olarak onaylamıyor ve paylaşmıyoruz. Çok ciddi yanlış anlamalara neden olabileceği ve toplumla birlikte ailelerimizi de kuşkuya sürükleyeceği için bu haberi ve içerdiği yorumları kınıyoruz” diyerek açıklamayı bitirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler