Ateist Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Ateist Haber Ateizm Derneği'nden Hatipoğlu'na suç duyurusu

Ateizm Derneği'nden Hatipoğlu'na suç duyurusu

Ateizm Derneği'nden Hatipoğlu'na suç duyurusu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Ateist Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2646 Beğen : 0

Dört ay önce kurulan Ateizm Derneği, Ramazan ayında ulusal bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada ateistlerle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernek adına suç duyurusunu Avukat Mehmet Emin Uçbağlar yaptı. Avukat Uçbağlar, dilekçesinde, "Ulusal bir televizyon kanalında 14 Temmuz'da yayınlanan programda, program sunucusu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu adlı kişi seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak ayrıca sorulan soruyla da hiçbir bağlantısı olmadan ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullandı ve küçümseyip aşağıladı" dedi.

"KİN VE NEFRET AŞILIYOR"
Hatipoğlu'nu eleştiren Avukat Uçbağlar, “Toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu olarak gösterme çabası içine girerek, toplumda var olan ateistlere karşı insanlara kin ve nefret aşılamaya çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

"ÖTEKİLEŞTİRME GAYRETİ İÇİNDE"
Avukat Uçbağlar dilekçesini şöyle sürdürdü: “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun bilerek ve isteyerek bu ve buna benzer ifadeler kullanarak toplumda yaşayan insanlar arasında bir ayrımcılık yaratma ve toplumdaki bazı kesimleri ötekileştirme gayreti içinde olduğu bellidir. Toplumdaki genel kanıyla Ateist olarak bilinen, farklı düşünce ve felsefi akımları benimsemiş olan kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek aşağılamak ve hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir"

ATEİSTLER RENCİDE OLDULAR
Avukat Uçbağlar, Hatipoğlu ve kanal çalışanları hakkında “Alenen hakaret" ve “Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturularak haklarında dava açılmasını istedi.Suç duyurusundan sonra Ateizm Derneği tarafından adliyenin kapısında bir basın açıklaması yapıldı. Derneğin kurucusu ve eski başkanı Tolga İnci, suç duyurusuyla ilgili dilekçeyi okudu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler