Mormon Dini

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Mormon Dini Mormon Kitabınının Dayanağı ve Soyutluğu

Mormon Kitabınının Dayanağı ve Soyutluğu

  • Promete ..
    Promete ..
    dunyadinleri.com/promete5216e
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İçel
    Meslek : Mühendis
    Giriş : 55
  • Yazan : Promete .. Tarih : Kategori : Mormon Dini Cevaplar : 3 Okunma : 3056 Beğeniler : 0
    Mormon Kitabınının Dayanağı ve Soyutluğu

    1823'te Moroni adlı bir melek Joseph'ı ziyaret ederek yakındaki bir tepede altın levhalara yazılmış bir kitabın bulunduğundan söz etmiş. Aynı yerde kitabın çevirisine yardımcı olacak bir gözlük de (Urim ve Tummim) varmış. Levhalarda Tanrı'nın,eski çağlarda Amerika'da yaşayan insanlarla ilişkileri kayıtlıymış. Melek, 1827 tarihinde levhalardaki yazıları çevirmesi için Joseph'a getirmiş. Levhaların çevirisi, 1829 tarihinde telif hakkı alınan Mormon Kitabını oluşturmuş. 1830 yılında New York Palmyra'da beş bin adet nüsha basılmış. çevirisi tamamlanan levhalar melek Moroni'ye teslim edilmiş. Dolayısıyla levhaların var olduğuna ilişkin hiçbir somut kanıt yoktur.

    Levhalar yeryüzünden alınmadan önce üç tanık Joseph'la birlikte onları görebilmek için dua etmiş. Bir melek görünüp her birine levhaları ve üzerlerindeki yazıları göstermiş. Bu kişilerin levhalarla ilgili tanıklığı Mormon Kitabının başında yer almaktadır. Martin Harris, Oliver Cowdery ve David Whitmer adındaki bu tanıkların hepsi Mormon topluluğunu daha sonra terk etmişlerdir. Harris yaşlandığı zaman geri dönmüş, ama Cowdery Metodist kilisesine katılmış ve Whitmer'le birlikte SZA (Son Zaman Azizleri) topluluğunun Tanrı'nın gerçek kilisesi olmadığını ifade etmiştir. David Whitmer Mesih'teki Tüm İmanlılara Sesleniş adlı eserinde (1887) Joseph Smith'in 1833 yılında sahte peygamber olduğunu iddia etmiştir. Bununla birlikte, Mormon Kitabındaki tanıklığını sürdürmüştür. Daha sonra levhaları gördüklerini iddia eden sekiz kişi daha çıkmıştır.

    Neyse lafı fazla uzatmayalım. Kendi kendini şahit göstermekten öteye gitmeyen mormon kitabının Allah ve öğretisiyle ne alakası olabilirki?

    İmza

Mormon Kilisesi türkiyede de mevcut yaklaşık 100 k…

  • Lilith Kızı
    Lilith Kızı
    dunyadinleri.com/lilith36baa
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : Hafız
    Giriş : 51
  • Yazan : Lilith Kızı Tarih : Beğeniler : 0

    Mormon Kilisesi türkiyede de mevcut yaklaşık 100 kişi oldukları söylensede bu sayının yaklaşık 40-50 civarı olduğunu kanısındayım, yıllar önce İlk kurulduğunda ziyaretlerine gitmiştim Amerikalı bir aile vardı ve birkaç Türk... Mormon dini kurallarınca, her mormon en az iki yıl boyunca başka bir ülkede misyoner olarak görev yapmak zorunda ve bu bir dini görev, bu nedenle Mormonluk tüm dünyada hızlıca yayılmakta...

    Başlangıçta çok eşliliği savunan Mormonluk, şimdi bu iddiasından vazgeçsede yeni akımlar arasında inandırıcı gözükmüyor lakin Mormon kitabında yer alan ırkların gerçekten yaşadığına dair hiçbir kanıt bulunmamakta!

    İmza

    Kutsal Tanrıça İnannam, bacaklarının arasındaki en güçlü büyüyü farkettiğinden beri tüm erkekler önümde eğiliyor... Kim karşı çıkabilir sana? Tanrıları, önünde diz çöktüren Tanrıça...

Tayland'da bile var Mormon Kilisesi. Bangkok'ta ot…

  • Venganza de Liqari
    Venganza de Liqari
    dunyadinleri.com/devkanya2aa38
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DinGörevlisi
    Giriş : 382
  • Yazan : Venganza de Liqari Tarih : Beğeniler : 0

    Tayland'da bile var Mormon Kilisesi. Bangkok'ta otobüsle geçerken gördüm ama girmedim içine.

    İmza

    Tevrat : Yeremya , Bölüm :44 , Ayetler : 16-17-18

    16 "Yehova'nın adıyla bize söylediklerini dinlemeyeceğiz!

    17 Tersine, yapacağımızı söylediğimiz her şeyi kesinlikle yapacağız: Gökler Kraliçesi'ne buhur yakacak, atalarımızın, krallarımızın, önderlerimizin ve kendimizin Yahuda kentlerinde, Kudüs sokaklarında yaptığımız gibi ona dökmelik sunular dökeceğiz. O zamanlar bol yiyeceğimiz vardı, her işimiz yolundaydı, sıkıntı çekmiyorduk.

    18 Oysa Gökler Kraliçesi'ne buhur yakmayı, dökmelik sunular dökmeyi bıraktığımız günden bu yana her yönden yokluk çekiyoruz; kılıçtan, kıtlıktan yok oluyoruz."

Turkiye'de hala daha aktif olan gruptur