"Apaçık"

  • Ârif Cemil
    Ârif Cemil
    dunyadinleri.com/murat83871
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Manisa
    Meslek : Serbest
    Giriş : 2174
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : İnançlıyım
  • Yazan : Ârif Cemil Tarih : Kategori : islamiyet Cevaplar : 5 Okunma : 3587 Beğeniler : 0
    "Apaçık"
    Âyet'ler diyânet vakfı mealinden.
    Bakara 286'da Allah şöyle konuşur.
    "Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!" (Bakara:286)
    Bir defâ bu ayet kendi içinde bir çelişki barındırmakta. 'Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar.' dediktan sonra; müslümanlardan, 'Gücümüzün yetmediği işleri yükleme.' şeklinde dua etmelerini istemesinin mantığı var mı ?
    Allah, bu 'mübârek' ayetinde kendisine nasıl dua edilmesi gerektiğini öğretiyor. Özellikle; ' Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme.' demelerini emir ve tembih buyuruyor. Fakat böyle dua ettiklerinde "olmayacak duaya âmin" demiş oluyorlar. Çünki Allah diğer bir 'mübârek' âyet-i celîlesinde ise, öncekilerin başına gelenleri yaşamadan hiç kimsenin Cennet'e giremiyeceğini bildiriyor.
    "(Ey müminler!) Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler size de gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Yoksulluk ve sıkıntı onlara öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki, nihayet Peygamber ve beraberindeki müminler: Allah'ın yardımı ne zaman! dediler. Bilesiniz ki Allah'ın yardımı yakındır." (Bakara: 214)
    *
    "Yoksa “Onu Muhammed uydurdu” mu diyorlar... " (Secde: 3)
    Vallâ; ben Kur'anı okuduğumda başka bir ihtimâl aklıma gelmiyor.
    İmza

Ayet hem kendi içinde çelişkili hem de gerçekle çe…

  • Ozan Gnosis
    Ozan Gnosis
    dunyadinleri.com/amethystium
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Ankara
    Meslek : Bilişim
    Giriş : 963
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : Belirtmiyor
  • Yazan : Ozan Gnosis Tarih : Beğeniler : 0

    Ayet hem kendi içinde çelişkili hem de gerçekle çelişkili. Allah madem kimseye hiçbir kuluna gücünün yettiğiniden fazlasını yüklemiyor, o şekilde duanın amacı nedir? Üstelik hem "yüklemez" diyor hem de "bizden öncekilere yüklediğin gibi yapma" diyor ayet. Demek ki yüklemez değil yüklemiş eskiden. Bu birinci çelişki. İkincisi ise gerçeklerle olan çelişkisi: Afrika'da ölen çocukların durumu nedir? Açlıktan kırılan, ölmek üzere olan yanına "bir an önce ölse de yesek" dercesine akbabalar toplanmış çocukların durumu nedir? Ölümcül hastalık pençesinde olanların durumu nedir?

    Kur'an'ın ayetlerinin oluşumu belli zaten. Yani Muhammed'in günlük siyaseti, olaylara ilişkin yorumları üzerine şekillenmiş her şey. Ayetler de hep ona göre inmiş. Hatta bir ayet inmiş, Ömer itiraz etmiş ya da memnun olmamış bunun üzerine 5 dakkada bir daha gelmiş Cebrail başka bir ayet indirmiş....vs vs Arif Tekin'in pek çok kitabı var bununla ilgili ve müthiş yararlı, tavsiye ederim. Özellikle "Kur'an'ın Kökeni" ve "Kur'an'ın Kökeni-2: Bilinmeyen yönleriyle Kur'an" isimli kitaplarını.

    İmza

    http://mistikfelsefe.blogspot.com.tr/ Işığın ancak üzerinde yansıyacak bir şey olduğunda aydınlatma niteliğine sahip olması gibi,sonsuz gizem ışığı Tanrı da sonsuz evren şeklinde tezahür ederek sonsuz sayıda canlı bilincinin üzerinde yansıyıp aydınlanan ışık oldu.

Alıntı Firat Gnosis Demişki : Ayet hem kendi içind…

  • Ârif Cemil
    Ârif Cemil
    dunyadinleri.com/murat83871
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Manisa
    Meslek : Serbest
    Giriş : 2174
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : İnançlıyım
  • Yazan : Ârif Cemil Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı Firat Gnosis Demişki :
    Ayet hem kendi içinde çelişkili hem de gerçekle çelişkili Allah madem kimseye hiçbir kuluna gücünün yettiğiniden fazlasını yüklemiyor o şekilde duanın amacı nedir Üstelik hem yüklemez diyor hem de bizden öncekilere yüklediğin gibi yapma diyor ayet Demek ki yüklemez değil yüklemiş eskiden Bu birinci çelişki İkincisi ise gerçeklerle olan çelişkisi Afrikada ölen çocukların durumu nedir Açlıktan kırılan ölmek üzere olan yanına bir an önce ölse de yesek dercesine akbabalar toplanmış çocukların durumu nedir Ölümcül hastalık pençesinde olanların durumu nedir Kuranın ayetlerinin oluşumu belli zaten Yani Muhammedin günlük siyaseti olaylara ilişkin yorumları üzerine şekillenmiş her şey Ayetler de hep ona göre inmiş Hatta bir ayet inmiş Ömer itiraz etmiş ya da memnun olmamış bunun üzerine 5 dakkada bir daha gelmiş Cebrail başka bir ayet indirmiş vs vs Arif Tekinin pek çok kitabı var bununla ilgili ve müthiş yararlı tavsiye ederim Özellikle Kuranın Kökeni ve Kuranın Kökeni 2 Bilinmeyen yönleriyle…


    Cevap :

    "Kur'an'ın kökeni 2" kitabını pdf formatında buldum.
    Gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş.
    Diğerini bir foruma copy/paste etmişler; oradan takip ediyorum.
    Bu arada, 'usta malı' satmak yerine kendi araştırmalarımı paylaşmayı seviyorum.
    Ayrıca sizin aktarmış olduğunuz "Tanrı dışında mümkün olmama" prensibi, iman/inanç eksenindeki problemlerimin çoğunu çözdü.
    Yeri gelmişken, tekrar teşekkür edeyim.
    İmza

Alıntı Ârif Cemil Demişki : Alıntı Firat Gno…

  • Ozan Gnosis
    Ozan Gnosis
    dunyadinleri.com/amethystium
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Ankara
    Meslek : Bilişim
    Giriş : 963
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : Belirtmiyor
  • Yazan : Ozan Gnosis Tarih : Beğeniler : 0

    Alıntı Ârif Cemil Demişki :
    Alıntı Firat Gnosis Demişki Ayet hem kendi içinde çelişkili hem de gerçekle çelişkili Allah madem kimseye hiçbir kuluna gücünün yettiğiniden fazlasını yüklemiyor o şekilde duanın amacı nedir Üstelik hem yüklemez diyor hem de bizden öncekilere yüklediğin gibi yapma diyor ayet Demek ki yüklemez değil yüklemiş eskiden Bu birinci çelişki İkincisi ise gerçeklerle olan çelişkisi Afrikada ölen çocukların durumu nedir Açlıktan kırılan ölmek üzere olan yanına bir an önce ölse de yesek dercesine akbabalar toplanmış çocukların durumu nedir Ölümcül hastalık pençesinde olanların durumu nedir Kuranın ayetlerinin oluşumu belli zaten Yani Muhammedin günlük siyaseti olaylara ilişkin yorumları üzerine şekillenmiş her şey Ayetler de hep ona göre inmiş Hatta bir ayet inmiş Ömer itiraz etmiş ya da memnun olmamış bunun üzerine 5 dakkada bir daha gelmiş Cebrail başka bir ayet indirmiş vs vs Arif Tekinin pek çok kitabı var bununla ilgili ve müthiş yararlı tavsiye ederim Özellikle Kuranın Kökeni ve Kuranın Kök…


    Cevap :

    Rica ederim. Ben bu tip problemlerle çok boğuşitum ve kendime göre mistik felsefi bir yol buldum kafamdaki sorunların çok büyük bir kısmı çözüldü. Ama anladım ki son durak yok yani bu fikirleri geliştirmek de lazım. Aslında sonsuz derin ve gizemli evreni ve Tanrı kavramını açıkladığımızı iddia etmek ne haddimize! Aslında hiçbir şey bilmiyoruz ama bizim mantığımıza uyan kavramlarla kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Zaten bence bunun için yaşıyoruz şu göz açıp kapayıncaya kadar geçen, hastalıklarla zorluklarla didinmeyle geçen hayatı. Her neyse...

    Arif Tekin gerçekten bildiği konularda çok iyi yazıyor ve yüzeysel değil detaylı yazıyor.Zaten İlahiyat fakültesi mezunu ve eskiden Diyanette görevli biriymiş sanırım. Bütün sülalesi belirttiğine göre şafi imiş. İslamın ta içinden derinliklerinden gelen biri yani. Nette bulunan versiyonları kitabın tamamını mı içeriyor bilmiyorum ama ilgilenen herkese o bvahsettiğim 2 kitabo tavsiye ederim özellikle. Tabi Arif Tekin'in başka faydalı kitapları da var: "Bilinmeyen yönleriyle Hz. Muhammed'in ölümü" çok ilginç bir kitap. Bunun dışında "Muhammed ve kurmaylarının hanımları" da islam ve kadın üzerine yazılmış en aydınlatıcı kitap bana göre. Ben hepsini okudum başta "Kur'an'ın Kökeni" sonra "Kur'an'ın Kökeni-2" sonra da diğerlerini ilgilenen herkese tavsiye ederim

    İmza

    http://mistikfelsefe.blogspot.com.tr/ Işığın ancak üzerinde yansıyacak bir şey olduğunda aydınlatma niteliğine sahip olması gibi,sonsuz gizem ışığı Tanrı da sonsuz evren şeklinde tezahür ederek sonsuz sayıda canlı bilincinin üzerinde yansıyıp aydınlanan ışık oldu.

Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bi…

  • Temircan Y.
    Temircan Y.
    dunyadinleri.com/can887fe
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İzmir
    Meslek : Bilişim
    Giriş : 109
    İnandığınız Din : Belirtmiyor
    İnançlı Birimisiniz? : İnançlıyım
  • Yazan : Temircan Y. Tarih : Beğeniler : 0
    " Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber’in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber’i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber’in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah’ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır. (Ahzab 53) "
    Gerçekten "Apaçıkça" evine gelen davetsiz misafirlerden ve davetli olduğu halde bir türlü kalkmak bilmeyen konuklardan sevgili peygamberimize illallah gelince peygamberinin bunaldığını ve terbiyesinden konuşamadığını gören allah hemen yukarıdan konuya müdahil olmuş ve anında çözüm bulmuştur. Burada doğruyu söylemekten çekinen, utanan peygamberdir, ama allah görüldüğü gibi maşallah son derece rahattır.

    " Ey peygamber'in eşleri! Eğer siz ikiniz Allah'a tövbe ederseniz, ne iyi. Çünkü kalpleriniz kaydı. Eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka çıkarsanız bilin ki Allah onun yardımcısıdır, Cebrail de, salih mü'minler de. Bunlardan sonra melekler de ona arka çıkarlar. Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha hayırlı, müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir. (Tahrim 4-5) "
    Tanrının, peygamberin eşlerini muhatap alması başlı başına gariptir. Peygamberin iki eşinin birbirine arka çıkmasından ne kast edilmiş bilemiyoruz ama eğer yaparlarsa diye tanrı onları tehdit ediyor. Üstelik işe melekler filan da karışıyor. Kitap indirmekle görevli Cebrail gelip bizzat peygamberin ailevi problemlerine el atıyor… Yetmiyor, “yeni bakire eşler veririm haa” diyerek tanrı bu kadınları kıskandırmayı ya da aşağılamayı amaçlıyor!
    Hadi dünyadaki milyarlarca insana inen bir kutsal kitapta, bu komik ayetin niçin yer aldığını geçelim. Geçmişi ve geleceği, her şeyi bilen tanrı, bu kadınların birbirlerine arka çıkıp çıkmayacaklarını bilmiyor mu? Daha ötesi, haklarında böyle olumsuz vahiyler inen bu kadınları yaratan, onları peygamber eşi yapan, aynı tanrı değil mi? Burada 3-4 tane bunun gibi komik ayetleri gösterip tüm kitaplara genelleme yapabilirdim. Ama amacım bu değil. Diyorum ki, hiçbir yönlendirme olmadan, bizzat kendiniz de rasgele bir sayfa açarak bunlar gibi fantastik bir sürü ayet bulabilirsiniz.

    İmza

    Uyanmanın vakti geldi.

apaçık olan kuran'ın içerisinden okuyanlar zıt anl…