Acı&Izdırap

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Kategori : Felsefe Cevaplar : 0 Okunma : 5379 Beğeniler : 0
    Acı&Izdırap

    Doğum acıdır&ızdıraptır ,ölümde...

    Esas olan acının veya ızdırabın kabullenişimi ,yoksa dindirilmesimi. Izdırap ve ya acılar kabullenildiğindemi diniyor yoksa sebepleri açığa çıkarılıp ,mevcut sebebin yok edilişiylemi ?

    İnsan oğlunun yaptıkları&günahları ,acılarıylamı siliniyor ? Yada birileri gelip insanoğlunun acılarına kefil olup,birilerinin yerine kendini fedamı ediyor ?

    Acı çekmeyi ve ızdırabı kutsayan hastalıklı bakış açısı.

    Dişnizmi ağrıyor ,hastasınız.

    Acı&Izdırap çekiyorsanız bir sebebi var.(Budha nın dediği gibi) Hastayız demektir. Izdırabımız hastalığımıza işaret eden bir uyarı mekanizmasıdır. Daha ötesi değil.

    Önce hasta olduğumuzu kabul edelim ,diş ağrısını çekmeye devam etmek veya bu ağrıyı kabullenmek ızdırabı dindirmeyecektir. Ağrı kesiciler (Unutmaya çabalamak ,görmezden gelmek v.b.) bir yer kadar. Yine diş ağrımaya devam edecek. Bir şekilde önce hasta olduğumuzu kabul edip çözüm aramak zorundayız ,bu ağrıları çekmek başka ağrılarımıza da kefaret olmaz.

    Düşünsel&mantık bozukluğundan kaynaklı hastalıklarda böyledir ,İnsana ızdırap verirler. Ama bu hastalık en beteridir. İnsan ızdırabını görür ama çözüm bulmakta zorlanır. Ağrı kesicilere (geçici çözüm yolları) kendini bağlar. Geçici düşünsel rahatlamalar yaşar. Ama ızdırabı dinmez.

    Düşünsel ızdırab, Düşünmek acı vermez. Acı veren bakış açılarımızdır. Kabullerimiz ,korkularımız, hırslarımız, beklentilerimiz.

    Önemli olan ,acı&ızdırabın varlığını kabul etmek değil ,acı ve ızdırabın hastalık belirtisi olduğunu bilmektir. Önce hasta olduğunu kabullenmektir.

    Dünyayı anlamıyormuyuz ,bu bize ızdırapmı veriyor ,hayır bu bize ızdırap vermiyor ,bu ızdırabı biz kendimize veriyoruz..

    Yaşadığımız olaylar bize ızdırap getirmiyor ,olaylara hastalıklı bakış açımız bize ızdırabı getiriyor.

    Doğum ve ölüme bakış açımız ,ızdırabı var&yok kılar...

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)

İlgili Sayfalar : Felsefe