Ezoterizm-Okültizm

Tanrı, amaç ve ego

  • Arayış Arayış
    Arayış Arayış
    dunyadinleri.com/serkandb68c
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Eskişehir
    Meslek : Bankacı
    Giriş : 191
    İnandığınız Din : İslam (Sünni)
    İnançlı Birimisiniz? : Çok İnançlıyım
  • Yazan : Arayış Arayış Tarih : Kategori : Ezoterizm-Okültizm Cevaplar : 0 Okunma : 6606 Beğeniler : 0
    Tanrı, amaç ve ego

    Tanrının bir amacı,hedefi olamaz ,nedenmi ?

    Çünkü amacı olmak demek bir isteğe sahip olmak demektir ,isteği olmak demek ego sahibi olmayı gerektirir.Tanrının bir egosu varsa geçmişi var demektir ,geçmişi olan sınırlıdır ,sınırlı olan ölümlüdür ,ölümlü olan tanrı değildir...

    Peki bir amaç olmadan yaşanırmı ?

    Kimilerine göre amaç egonun gerekliliği olduğundan ,egoya sahip bireyler için amaçlı olmak kaçınılmazdır ,egolarını hayatta eritenler hayatlaşır ,amaç nedir bilmezler...Hayatlaşmak demek amaçsızlaşmaktır...

    O nun bir egosu yoktur ,Ondan ayrı olan herşeyin bir ego su ve bir amacı vardır , Ne tapınılmak, ne övülmek, nede bir karşılık bekler..

    ego; bir kimsenin kişiliğini oluşturan temel öğe, ben ,bireyi öbür varlıklardan ayıran bilinçtir. Tanrı diğer varlıklardan ayrı değildir bu sebeple egosuzudr,sinirlenmez ,nefret etmez ,öfkelenmez..

    İnsan bu hasletlerinden sıyrıldıkça bir nevi tanrısal sıfatlarla dolar ,ne korku duyar ne bir tedirginlik ,insan Onla bir olduğunda ne ayrılık kalır nede kendine has bir egosu..

    Tanrı taraf tutmaz ,sevmez...Üzülmez....

    İmza

    Bir nefes çektiğinde ciğerlerine , Tadını alabiliyorsan Hayatın Varsın. Verdiğinde nefsi sahibine Artık Hayatsın.(Arayış)