Dünya

Ana Sayfa Forum Gündem Dünya Kerkük Türkmenleri

Kerkük Türkmenleri

  • Kayra Han
    Kayra Han
    dunyadinleri.com/kayrahan
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : İstanbul
    Meslek : Öğrenci
    Giriş : 100
  • Yazan : Kayra Han Tarih : Kategori : Dünya Cevaplar : 0 Okunma : 6212 Beğeniler : 0
    Kerkük Türkmenleri

    Kerkük Kan Ağlıyor...

    Kerkük, Musul ve Süleymaniye’de Türkmenler kan ağlıyor. Genç üniversite öğrencileri MİT ajanı diye tutuklanıyor. Kürt gruplar, Türkmenlere nefes aldırmıyor.

    İlk kez bir Türkmen belgeseli hazırlamak amacıyla Irak’a gidip iki hafta kalan gazeteci Vedat Yenerer, Türkmenlerin yaşadıkları zulmü yerinde gördü. "Amerikan askerlerinin toplumu aşağılayan uygulamalarına, baskılara ve işkencelere şahit oldu. Gazeteci Yenerer, Irak ve özellikle Kerkük’te dünyanın görmek istemediği vahşeti şu acı ifadelerle dile getiriyor: - Kerkük’te, Süleymaniye’de Amerikan birliklerinin olduğu her yerde, seks var. Kadın pazarlamacılığı bir sektör haline gelmiş. Saddam’ın saraylarına Amerikan birlikleri yerleşmiş durumda... Açıkça fuhuş yapıldığı biliniyor. Kürt ve Arap kadın satıcıları bu işi yapıyorlar. Zaten sokakta, iyi giyimli iki Kürt varsa yanında mutlaka dört beş kadın da görüyorsunuz. 100-150 dolar, burada çok büyük para. Binlerce Amerikan askeri de böylelikle rehabilite oluyor denilebilir... "

    TÜRK OLMAK ZOR - "Türkmenler mahvolmuş vaziyette. Habur sınır kapısından geçtikten sonra üzerinizde Türkmenlere giden kitap, gazete varsa, anında Kürtler tarafından el konuluyor. Üniversite yaşlarındaki öğrenciler MİT ajanı olduğu iddiasıyla taciz edilip sürekli gözaltına alınıyor; buna karşı Türkiye bir şey yapamıyor. Türkmenlerin temsilcilerine nefes aldırmıyorlar. Irak Türkmen Cephesi, Kürtlerin baskısı altında, ama Türkiye devleti, sadece ‘Kürtleri kızdırmayın, saygılı olun’ diyor... Amerika’nın güdümünde bir yönetim var; ne derse o oluyor. 3.5 milyon Türk var, Türkmenler sindiriliyor; ayaklanmaları istenmiyor. Türk olmak çok zor, Türk bayrağını yakacak kadar gıcık olunmuş; özellikle Kerkük’te. PKK’lıları da Musul ve Kerkük’e yığmışlar."

    -" Çekim yaparken uğradığımız Misak-ı Milli sınırlarının en ucu sayılan Mansuriye El Cebel’deki (Şahraban) Adana Köyü’nün camiini görmelisiniz; dökülüyor. Böyle görkemli bir camiyi dünyanın en zengin vakıflarından sayılan Diyanet Vakfı onaramaz mı? Çevresinde 300 bin Türkmen’in yaşadığı Telafer Kalesi’nin de bir görülmesi lazım. Saddam Hüseyin, Türk düşmanlığından ötürü bir trafik lambası bile koymamış, bir sinema, kültür merkezi bile açtırmamış; utanç verici bir durum... Türklüğünü kaybetmemiş bir toplum görmezden mi geliniyor? SINIR TİCARETİ - Burada dikkat çekici bir durum var. Mersin serbest bölgesi ve İskenderun’dan TIR’larla büyük mal sevkıyatı var. Barzani ailesinin kontrolündeki bu mallar gümrüklerde yeterince kontrol edilmeden Irak’a geçiyor. Irak’a giden Türk şoförler de dönüşte çay, kola, deterjan ve sigaraları alıp Türkiye’ye satıyorlar. Bu ihracat nedense Türkiye’den yapılmıyor? Tabii gümrük vergisi olmadığı için bu mallar ucuz. Düşünün 24 adet kutu kola 5 dolar sadece. O yüzden Türkiye bu yolla bir şey kazanmıyor. Türkiye’de hükümete yakın bazı işadamları ve siyasilerin Mesut Barzani’nin yeğeni Neçirvan Barzani ile yakın ilişkileri olduğu konuşuluyor."

    16 Aralık 2012 gününde de Kerkük ilinde ard arda meydana gelen 5 patlamada 9 Türkmen'in öldüğü ve 54'ün üzerinde yaralı olduğu haber kaynaklarında yer aldı.

    Gökbörü Milliyetçi-Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği ise yaşanan olaylar karşısında 22 Aralık 2012 günü Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda saat 13.00'da Kerkük Türkmenlerine destek eylemi yapacaklar. Derneğin yaptığı açıklama ise "Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Mahmut Kasapoğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kerkük Türklüğünün yalnız olmadığını ve Türkiye Türklüğünün onların yanında olduğunu göstermek adına siz değerli Türk milliyetçilerini 22.12.2012 Cumartesi günü saat 13.00'de Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'na bekliyoruz.

    Gökbörü Türkçüler Derneği" şeklinde.

    İmza