Dünya

Ana Sayfa Forum Gündem Dünya Bir tweet attı, başı kesilecek!

Bir tweet attı, başı kesilecek!

  • Yaman .
    Yaman .
    dunyadinleri.com/yamanf2482
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 246
  • Yazan : Yaman . Tarih : Kategori : Dünya Cevaplar : 1 Okunma : 2534 Beğeniler : 0
    Bir tweet attı, başı kesilecek!

    Mevlit Kandili'nde Hz. Muhammed'e saygısızlık ifadesi içeren bir tweet atan 23 yaşındaki Suudi genci, ülkesinde başlayan kampanya sonunda kâfir ilan edildi. Malezya'ya kaçmasına rağmen yakalandı. Suudi Arabistan'da başı kesilecek...

    Suudi Arabistan'da bir yerel gazetede çalışan Hamza Kaşgari'nin (23) hayatı geçtiğimiz hafta Hz. Muhammed'in doğumu için Mevlid Kandili kutlanırken twitter'daki hesabından yazdığı mesajla karardı. Kaşgari, kandil gecesinde attığı tweet'te, "Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim" yazdı. Ancak bu mesajı gören Suudi twitter kullanıcıları, Haşim'e ağır tepki gösterince Suudi genç yazdıklarından pişman olduğunu belirtti ve mesajını da sildi. Buna rağmen tepkiler dinmedi. Gazeteci gencin yargılanması ve idam edilmesi için Facebook'ta, "Haşim Kaşgari ölüm cezasına çarptırılsın. Peygamberimiz saygıyı hak ediyor" isimli bir grup kuruldu. Sadece birkaç gün içinde grubun üye sayısı 10 bine ulaştı. Ülkedeki dini kurumlar, okullar ve vatandaşların binlerce mektup göndererek Haşim'i şikayet etmesinin ardından sonunda din adamları soruna el attı.

    Kafir ilan edildi

    Ülkenin önde gelen din adamları Haşim'in durumunu tartışmak için biraraya geldi. Ulema heyeti, toplantı sonucunda Suudi gencin 'kâfir' olduğuna ve ölüm cezasına çarptırılması gerektiğine hükmetti. Din adamlarının kararı doğrultusunda hareket eden hükümet de harekete geçti.

    Fetva kurulu karar verecek

    Enformasyon Bakanı, Haşim'in çalıştığı gazeteyi arayarak Suudi gencin hemen işten atılmasını istedi. Bir daha gazetecilik yapmasına da izin verilmeyeceğini duyurdu. Ardından bizzat Suudi Kralı Abdullah tarafından verilen emirle Haşim için yakalama kararı çıkarıldı. Fakat başına gelecekleri bilen Haşim ülkeyi terk etmişti bile. Ancak planlar beklediği gibi ilerlemedi. Suudi yetkililerin talebi doğrultusunda Malezya polisi, Kuala Lumpur Havalimanı'na iner inmez Haşim'i gözaltına aldı. Malezya'nın Suudi gazeteciyi ülkesine iade edeceği belirtildi. İadenin ardından İslami Fetva Kurulu toplanacak ve Haşim'in akıbetine karar verecek. Ancak ülkedeki tüm otoriteler gazetecinin idam edilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Suudi Arabistan'da idamlar kılıçla baş kesme şeklinde gerçekleştiriliyor.

    İmza

    İnsanlık henüz gelişmedi, ve biz henüz işçilerin,tarım emekçilerinin,köylülerin,asker temsilcilerinin sovyetlerinden daha üstün ve daha iyi bir hükümet şekli bilmiyoruz.

Olayin icerigi zaten üzerinde yillarca tartisilmas…

  • Erwin Schrödinger
    Erwin Schrödinger
    dunyadinleri.com/erwin35674
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : DiğerYerler
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 7
  • Yazan : Erwin Schrödinger Tarih : Beğeniler : 0

    Olayin icerigi zaten üzerinde yillarca tartisilmasi gereken bir vehamette ancak bu sahsin da bile bile lades yapmasi kendisinin pek kafasi calisan biri olmadiginin delili. Bu tip teokrasi ile yönetilen ülkelerde yerel inanclar hakkinda public sekilde ileri geri konusmak kendi kafasini balta'ya uzatmasiyla es degerdedir.

    Bir atasözü der ki; ''Her dogru her yerde söylenmez''

    İmza