Diğer Dinler ve Dini Konular

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Diğer Dinler ve Dini Konular Yehova’nın Şahitleri Nelere İnanırlar?

Yehova’nın Şahitleri Nelere İnanırlar?

  • merkür merkür
    merkür merkür
    dunyadinleri.com/m71500
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 28
    İnandığınız Din : Diğer
    İnançlı Birimisiniz? : Belirtmiyor
  • Yazan : merkür merkür Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 0 Okunma : 3145 Beğeniler : 0
    Yehova’nın Şahitleri Nelere İnanırlar?

    MUKADDES KİTAP: Yehova’nın Şahitleri, Mukaddes Kitabın tümünün Tanrı’nın ilhamla yazdırdığı Sözü olduğuna inanırlar. İnsan geleneklerine dayalı bir inanç sistemine bağlanmak yerine, Mukaddes Kitabı tüm inançları için kaynak olarak kabul ederler.

    TANRI: Tek yüce Tanrı, göklerin ve yerin Yaratıcısı Yehova’dır.

    İSA MESİH: İsa Mesih, Tanrı’nın amaçları içinde en önemli role sahip kişidir. Gökten yeryüzüne gelip, kusursuz insan yaşamını bir fidye olarak kurban etmiştir. Onun ölümü ve diriltilmesi, kendisine iman edenlerin kurtulup sonsuz yaşama erişebilmesini mümkün kılmıştır. İsa, Tanrı’nın Gökteki Krallığının Kralı olarak, göklerden hüküm sürecek böylece yeryüzüne adalet ve barış dolu koşulları getirecek.

    TARAFSIZLIK: Yehova’nın Şahitleri, ulusların ordular oluşturma ve kendilerini savunma yetkilerini kabul ederler. Ancak kendileri, ‘milletlerin kılıçlarını saban demirleri ve mızraklarını bağcı bıçakları yapacakları ve savaşı öğrenmeyeceklerine’ kuvvetle inanırlar. (İşaya 2:3, 4 ) Bu peygamberlik sözleriyle uyumlu olarak kişiler, kendi vicdanlarına göre tarafsızlıklarını korurlar. (Yuhanna 17:16 ) Onların bu tarafsız tavrını tarihsel kayıtlar çok iyi belgelemektedir ve bu tavrın kökleri İsa’nın ilk takipçilerinin örneğine dayanır. Öte yandan, Yehova’nın Şahitleri hiç kimsenin bu konudaki kişisel kararına ya da seçimine müdahale etmezler.

    YURTTAŞLIK: Yehova’nın Şahitleri devletin yasalarına uyar ve vergilerini dürüst şekilde öderler. (Romalılar 13:1, 7 ) Bunun yanı sıra, gerek yayınlarında gerekse de halka yönelik hizmetlerinde herkesi kanunlara uymaya teşvik ederler. Onlar bir mezhep ya da tarikat değildir. Onlar kendilerini toplumdan soyutlayan kişiler de değildir. Tek önderleri İsa Mesih’tir; hiçbir insanı önder olarak görüp peşinden gitmezler. Onlardan birçoğu Yehova’nın Şahidi olabilmek için, hırsızlık, uyuşturucu ve aşırı alkol kullanımı gibi zararlı alışkanlıkları bırakmışlardır.

    AİLE: Yehova’nın Şahitleri aile yaşamına çok değer verirler. Ve bu konuda da, kocaların eşlerini sevmesi, kadınların kocalarına saygı göstermesi, çocukların ana babalarına itaat etmesi gibi Mukaddes Kitaba dayanan emirlere uyarlar. (Efesoslular 5:21–6:3 ) Çocuklarının iyiliğiyle yakından ilgilenirler ve onları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmeye çalışırlar.

    SAĞLIK: Yehova’nın Şahitleri uzun ve sağlıklı yaşamak isterler. Bu nedenle de, sigara ve uyuşturucu kullanmazlar. Alkollü içkileri ölçülü olarak kullanır, fakat sarhoşluktan kesinlikle kaçınırlar. Çocuk aldırmazlar ve evlilik dışı cinsel ilişkiye girmezler. Yehova’nın Şahitleri, hem kendileri hem de çocukları için, mevcut olan en iyi tıbbi bakımı sağlamaya çalışır. Mukaddes Kitabın “kandan . . . . çekinin” emrine uyar ve bu nedenle ortaya çıkabilecek tehlikelerden ve çoğu kez başka birinin kanını almaktan kaynaklanan ölümcül komplikasyonlardan kaçınmış olurlar.—Resullerin İşleri 15:20, 28, 29 .

    PARA KAYNAKLARI: Yehova’nın Şahitlerinin işi, bu inancı paylaşan ve bu işi gönülden destekleyen kişilerin yaptığı gönüllü bağışlarla yürütülmektedir.

    HALKA YÖNELİK HİZMET: Yehova’nın Şahitleri başka insanlarla Yehova hakkında konuşur ve böylece İsa’nın, insanları ‘öğrencisi yapma’ emrini tutarlar. (Matta 28:19, 20 ) Onların Tanrısal hizmetle ilgili tüm faaliyetleri gönüllü olma esasına dayanır ve Yehova’nın Şahitlerinin ücretli bir ruhban sınıfı yoktur.

    İmza