Diğer Dinler ve Dini Konular

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Diğer Dinler ve Dini Konular Kutsal Kitap Dinozorlar Hakkında Ne Der?

Kutsal Kitap Dinozorlar Hakkında Ne Der?

  • b T
    b T
    dunyadinleri.com/merkur-merkur
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek : çevirmen
    Giriş : 16
  • Yazan : b T Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 0 Okunma : 634 Beğeniler : 0
    Kutsal Kitap Dinozorlar Hakkında Ne Der?

    Kutsal Kitabın cevabı
    Kutsal Kitapta dinozorlardan doğrudan söz edilmez. Ancak Kutsal Kitap ‘her şeyi yaratanın’ Tanrı olduğunu söyler, dolayısıyla dinozorlar da Tanrı’nın yarattığı varlıklar arasındaydı ( Vahiy 4:11). Kutsal Kitap dinozorlardan bahsetmese de onları da içine alabilecek canlı gruplarından söz eder.

    • “Dev deniz canlıları” (Başlangıç 1:21)
    • “Çeşit çeşit . . . . sürüngen” ((Başlangıç 1:25)
    • “Yerin yaban hayvanları” ((Başlangıç 1:25)

    Dinozorlar diğer hayvanlardan mı evrimleşti?
    Fosil kayıtlarında dinozorlar sanki evrimleşmişler gibi farklı dönemlerde değil birdenbire ortaya çıkar. Bu, tüm hayvanları Tanrı’nın yarattığını gösteren Kutsal Kitap kayıtlarıyla uyumludur. Örneğin Mezmur 146:6 Tanrı hakkında şöyle der: “Göğün, yerin, denizin ve içlerindeki her şeyin yaratıcısı O’dur.”
    Dinozorlar ne zaman yaşadı?
    Kutsal Kitap denizde ve karada yaşayan canlıların, yaratılışın beşinci ve altıncı günlerinde yaratıldığını anlatır Başlangıç 1:20-25,31). Dolayısıyla Kutsal Kitap kaydına göre dinozorların uzun bir dönem boyunca var olmuş olması mümkündür.
    Behemot ve Levyatan dinozor muydu?
    Hayır. Anlaşılan İbranice behemot kelimesi “büyük yırtıcı hayvan” anlamına geliyor, levyatan kelimesi de derisi “kırış kırış bir hayvanı” akla getiriyor. Kutsal Yazılardaki Eyüp kitabında adı geçen bu hayvanların hangi canlılar olduğu kesin olarak söylenemese de genel olarak behemot’un suaygırı, levyatan’ın da timsah olduğu düşünülüyor. Bu görüş, Kutsal Yazıların bu hayvanlar hakkında söyledikleriyle uyumludur . Durum ne olursa olsun bu kelimeler dinozorlara atfediyor olamaz. Tanrı Eyüp’e bu hayvanları gözlemlemesini söylemişti ve Eyüp dinozorların yok olmasından çok uzun zaman sonra yaşadı.
    Dinozorlara ne oldu?
    Kutsal Kitap dinozorların yok oluşuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmaz. Ancak her şeyin Tanrı’nın ‘isteğiyle yaratıldığını’ söyler (Vahiy 4:11). Yani Tanrı’nın dinozorları yaratmasının bir amacı vardı ve Tanrı bu amaç yerine gelince dinozorların yok olmasına izin verdi.
    (Kutsal Kitabın Öğrettikleri'nden alınmıştır.)

    İmza