Diğer Dinler ve Dini Konular

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Diğer Dinler ve Dini Konular Kutsal kitabın görüşü - dünyanın sonu

Kutsal kitabın görüşü - dünyanın sonu

  • breeze t
    breeze t
    dunyadinleri.com/merkurmerkur
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek : tercüman ve eğitim
    Giriş : 4
  • Yazan : breeze t Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 0 Okunma : 859 Beğeniler : 0
    Kutsal kitabın görüşü - dünyanın sonu

    UYANIŞ! KASIM 2015





    Kutsal Kitap “Bu dünya arzularıyla birlikte geçip gidiyor” der (1. Yuhanna 2:17). Bu ayette bahsedilen “dünya” ifadesiyle ne kastedilir? Bu dünya nasıl ve ne zaman ‘geçip gidecek’, yani yok olacak?
    Yok olacağı söylenen “dünya” ile kastedilen nedir?


    KUTSAL KİTAP NE DİYOR?

    Ayette, dünyanın ‘arzularından’ bahsedildiğine göre bu, fiziksel dünya olamaz. Bu ifadeyle Tanrı’yı hiçe sayan ve kendilerini O’nun düşmanı haline getiren insanlık dünyası kastediliyor (Yakup 4:4). Bu insanlar “sonsuz yok oluş hükmü” giyecek (2. Selanikliler 1:7-9). Oysa İsa peygamberin sözlerine itaat ederek ‘dünyaya ait olmadığını’ gösteren kişiler sonsuz yaşam ümidine sahiptir (Yuhanna 15:19).

    Girişte alıntılanan ayetin son kısmı şöyledir: “Tanrı’nın isteğini yerine getiren sonsuza dek kalacak” (1. Yuhanna 2:17). Evet, bu kişiler Mezmur 37:29 ayetinde söylendiği gibi yeryüzünde sonsuza dek yaşama ümidine sahiptir. Ayette şöyle der: “Doğrular yeryüzünü mülk edinir, orada sonsuza dek otururlar.”


    “Dünyayla dostluk, Tanrı’yla düşmanlık anlamına gelir. Öyleyse kim bu dünyanın dostu olmak isterse, kendini Tanrı’ya düşman eder” (Yakup 4:4)


    Dünyanın sonu nasıl gelecek?


    KUTSAL KİTAP NE DİYOR?

    Dünyanın sonunun gelmesi iki aşamalı bir süreçtir. Önce Tanrı, “Büyük Babil” olarak adlandırılan sahte dinleri yok edecek (Vahiy 17:1-5; 18:8). Bu sahte dinler Tanrı’ya sadık olduklarını söyledikleri halde siyasi liderlerle yakın bir ilişki kuruyorlar. Ancak Kutsal Kitap bel bağladıkları bu yöneticilerin onları yok edeceğini söyler (Vahiy 17:16).

    Sonra sıra siyasi yöneticilere gelecek ve Tanrı “yeryüzünün bütün krallarına” hükmünü infaz edecek. Bu yöneticiler tüm kötü insanlarla birlikte “Tanrı’nın büyük gününde yapılacak savaş” sırasında yok edilecek. Kutsal Kitap bu savaşı “Armagedon” olarak adlandırır (Vahiy 16:14, 16).


    “Dünyanın bütün yumuşak başlıları, Yehova’ya yönelin. Doğruluğun, yumuşak başlılığın peşinden gidin. Yehova’nın öfke gününde belki korunursunuz” (Tsefanya 2:3)


    Dünyanın sonu ne zaman gelecek?


    KUTSAL KİTAP NE DİYOR?

    Tanrı Kendi Krallığının insan yönetimlerinin yerini alacağını bildirmişti. Bu uyarı küresel bir duyuru faaliyeti aracılığıyla, yeterli ölçüde yapıldığında son gelecek (Daniel 7:13, 14). İsa Mesih şöyle demişti: “Krallığın bu iyi haberi, dünyanın her yerinde bütün milletlere şahitlik amacıyla duyurulacak ve son o zaman gelecek” (Matta 24:14). Tanrı’nın adaletini ve merhametini yansıtan bu duyuru işi dünyanın sonuna yaklaştığımıza işaret eder. Ayrıca uluslararası savaşlar, depremler, kıtlıklar ve salgın hastalıklar da buna birer işarettir (Matta 24:3; Luka 21:10, 11).

    Kutsal Kitap “son günlerde” yaşayan insanlarla ilgili de genel bir profil çizer. Şöyle der: “Çetin ve bunalımlı bir dönem gelecek. Çünkü insanlar, kendini seven, parayı seven, . . . . ana baba sözü dinlemeyen, . . . . özdenetimden yoksun, azgın, iyilik düşmanı, . . . . Tanrı yerine zevki seven . . . . kişiler olacaklar” * (2. Timoteos 3:1-5).



    Şu anki kötü dünya yakında yok edilecek (1. Yuhanna 2:17)

    Tüm bunlar 1914’te I. Dünya Savaşı zamanında başlayan bir döneme işaret eder. O yıldan beri Tanrı’nın Krallığı dünyanın dört bir yanında duyuruluyor. Yehova’nın Şahitleri isimlerinin bu faaliyetle anılmasından büyük onur duyar. Hatta onların başlıca dergisinin ismi şudur: Gözcü Kulesi Yehova’nın Gökteki Krallığını Duyurur.


    “Uyanık kalın, çünkü o günü ve o saati bilmiyorsunuz” (Matta 25:13)

    İmza