Diğer Dinler ve Dini Konular

Dünyanın Sonu Ne Zaman Gelecek?

  • merkür merkür
    merkür merkür
    dunyadinleri.com/m71500
    buradaydı
    Cinsiyet : Bayan
    Şehir : İzmir
    Meslek : DiğerMeslekler
    Giriş : 28
    İnandığınız Din : Diğer
    İnançlı Birimisiniz? : Belirtmiyor
  • Yazan : merkür merkür Tarih : Kategori : Diğer Dinler ve Dini Konular Cevaplar : 0 Okunma : 324 Beğeniler : 0
    Dünyanın Sonu Ne Zaman Gelecek?

    Dünyanın Sonu Ne Zaman Gelecek?

    Kutsal Kitabın cevabı

    Dünyanın sonunun ne zaman geleceğini bilmek için Kutsal Kitabın “dünya” ifadesini hangi anlamlarda kullandığını anlamak şarttır. Genellikle “dünya” olarak tercüme edilen Yunanca kosmos kelimesi, özellikle Tanrı’nın isteğiyle uyumlu yaşamayan insanlık dünyası için kullanılır (Yuhanna 15:18, 19; 2. Petrus 2:5 ). Kosmos ifadesi zaman zaman, toplumun içinde yaşadığı sistem ya da düzen anlamında da kullanılır (1. Korintoslular 7:31; 1. Yuhanna 2:15, 16 ). *

    “Dünyanın sonu” nedir?

    Birçok Kutsal Kitap çevirisinde kullanılan “dünyanın sonu” ifadesi, “bu ortamın sonu” ya da “çağın bitimi” olarak da tercüme edilebilir (Matta 24:3 , Yeni Çeviri). Bu ifadeyle yeryüzünün ya da tüm insanlığın değil, insanlık toplumunun içinde yaşadığı sistemin yok olacağı kastedilir (1. Yuhanna 2:17 ).

    Kutsal Kitap ‘kötülerin kökünün kazınacağını’ böylece iyi insanların yeryüzünde yaşamaktan mutluluk duyacağını söyler (Mezmur 37:9-11 ). Kötüler Armagedon savaşıyla doruğa ulaşacak “büyük sıkıntı ” sırasında yok edilecek (Matta 24:21, 22; Vahiy 16:14, 16 ).

    Dünyanın sonu ne zaman gelecek?

    İsa şöyle dedi: “O gün ve saat konusunda kimse bir şey bilmez; ne gökteki melekler, ne de Oğul, yalnızca Baba bilir” (Matta 24:36, 42 ). O ayrıca “Ummadığınız bir saatte gelecek” diyerek sonun beklenmedik bir zamanda geleceğini de belirtti (Matta 24:44 ).

    Günü ve saati tam olarak bilmesek de, İsa dünyanın sonunun yaklaştığını anlamamızı sağlayacak bileşik bir ‘alametten’, yani bir dizi olaydan bahsetti (Matta 24:3, 7-14 ). Kutsal Kitap bu dönemi ‘son vakit’ ve “son günler ” olarak adlandırır (Daniel 12:4; 2. Timoteos 3:1-5 ).

    Dünyanın sonunun ardından geride bir şey kalacak mı?

    Evet. Kutsal Kitap yeryüzü hakkında “Sonsuza dek, asla sarsılmayacak” der, yani yeryüzü yok olmayacak (Mezmur 104:5 ). Yeryüzü insanlarla dolacak, tıpkı Kutsal Kitabın dediği gibi: “Doğrular yeryüzünü mülk edinir, orada sonsuza dek otururlar” (Mezmur 37:29 ). Tanrı başlangıçta amaçladığı koşulları gerçekleştirecek:

    İmza