Ateizm

Ana Sayfa Forum Din ve İnançlar Ateizm ALLAH'I NİÇİN GÖREMİYORUZ?

ALLAH'I NİÇİN GÖREMİYORUZ?

  • muhsin kilavuz
    muhsin kilavuz
    dunyadinleri.com/dakoka
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Ankara
    Meslek :
    Giriş : 223
  • Yazan : muhsin kilavuz Tarih : Kategori : Ateizm Cevaplar : 1 Okunma : 1112 Beğeniler : 0
    ALLAH'I NİÇİN GÖREMİYORUZ?

    Bir eserin sanatkârı, varlığı ile o eserin içinde değil; dışındadır..Meselâ: matematik kitabının profesörü, varlığı ile matematik kitabının içinde aranmaz..."Bana matematik kitabının içinde profesörü göster" denilmez. Evet, matematik kitabı, profesörü tanıtır. Fakat o kitap, profesör olamaz. Profesör, o kitabın içinde ilmi ile mevcuttur. Ve o kitap, ilmi ile profesöre şâhittir. Hem meselâ: sanatlı bir tablo, ressamsız olamaz. Ressam, vücudu ile o tablonun içinde görünmez...Fakat o tablodaki resim, ressamı tanıtır...Şimdi biri dese ki: "Ben tabloda ressamı göremiyorum. Bana ressamı gösterin. Yoksa; ressamın varlığını kabul etmeyeceğim." Ne kadar komik duruma düşer...Hem yine meselâ: saati yapan usta, varlığı ile saatin içinde değil, dışındadır..."Saatin içinde saatçiyi göremiyorum. Öyleyse bu saati, bir saatçi yapmamıştır" demek; ruh ve akıl hastalığına işarettir. O saat, kendisindeki sanat ile saatçiyi tanıtır....Aynen öyle de; şu muntazam kâinatın Sanatkârı olan Allah, varlığı ile kâinatın içinde değil, dışındadır. Kâinattaki nihayetsiz intizam, ölçü, denge ve ölçülü düzgünlük; sonsuz bir ilim, irade ve kudret sahibi Allah'ın varlığına delil olur...

    İmza

    kindi@mynet.com

Allah'a inanıyorum ama din konusunda şüphelerim va…

  • Rabefihaza Nenaunir
    Rabefihaza Nenaunir
    dunyadinleri.com/rabefihaza-nenaunir
    buradaydı
    Cinsiyet : Bay
    Şehir : Bayburt
    Meslek :
    Giriş : 3
  • Yazan : Rabefihaza Nenaunir Tarih : Beğeniler : 0

    Allah'a inanıyorum ama din konusunda şüphelerim var, Allah baki ama din insanlar tarafından güncelleniyor, ayet anlamları güncellenmese yıpranıyor, eskiyor. Hac 26-28 ayetlerinde deve'ye binip hacca gitmek emrediliyor ama ilahiyat deve'ye uçak diyor, o halde diğer eskiyen ayetler ne olacak, onların da anlamı değişmeli o zaman. Deveye binerek hacca gidin ayeti, uçağa binerek hacca gidin olarak değişiyorsa, tevrat ve incil değişti ama kuran değişmeyecek iddiası safsata olur. dini kullanarak kendi istediği gibi insanları yönlendirebilir. Allah ismini nerden biliyorsunuz Arapça bir isim.deist olan sadece yaratıcı var der.peki kim dedi sana bir tane yaratıcı olduğunu. sonucta bu evreni yaradan bir mimar var,ona biz yaradan diyoruz, peygamberler kendi topluluklarina edep ahlak duzen getirmistir.

    Allah katında geçerli tek din islamdır kim ki allaha peygambere kurana ve ahiret gününe inanırsa kurtuluşa erecektir. allah rasülüne sehadet etmedenn topuluklar cennete gidecek mi yani, alaha inanmiyor ama dürüstüm diyor, rasülüne inanmiyor ama dürüst yani amentüye bakmadan dürüst olunabiliyormu diyorsun sen simdi. eh o zaman kur ana bakmaya filanda gerek yokmu yani, yapma bu sekilde noksanlari doldurmuyorsan senin hacmin dar demektir. ilahi eğitim almayan yetim hakki adalet filan gibi degerleri nerden bilecek gavur. hadisleri ciddiye almasak bile sırf kuran ayetleri referans alsak bile amel ile beraber iman'a ciddi bir vurgu var. önce iman hakikati arayan bir çaba ve muhakemeden sonra amel gelir. okuduğum ayette iman olmadan işlenen iyi amellerin ahirette faydası olmayacağımı belirtiliyordu.

    İmza