Sih dini çile ve riyazet (dünya zevklerinden kaçınma ve nefsin isteklerini yenmeye çalışma) anlayışını reddeder. Oruç, kurban, kefaret vb. ibadet ve uygulamalar da bu dinde yoktur.Günlük ibadetleri üç şekilde gerçekleştirirler. Devamını Oku »
Sihler bu dünyada insanlar arasındaki eşitsizlikleri ve insanoğlunun sorumluluğunu karma kanunuyla izah etmektedir. Çünkü insanoğlu mutlak gerçekliğin hakim olduğu bir dünyada değil, karma kanunu tarafından idare edilen bir dünyada yaşamaktadır. Devamını Oku »
Sıkh dininin kurucusu Guru Nanak’ın üzerinde durduğu en önemli konu tanrının birliği ve insanın kurtuluşudur. Ona göre, tanrı “Bir” dir ve kurtuluşu arzu eden insanın kendisiyle samimi ilişkiler kurabileceği aşkın bir yaradandır. Devamını Oku »
Charhdi Kala veya Chardi Kala Sihizm'de zihninsel iyimserlik ve mutluluk hallerine işaret eden bir kavramdır. İdeal bir Sihten , Tanrı’nın iradesine bir memnuniyet göstergesi olarak en zor anlarında b… Devamını Oku »
Sihizm olarak geçen Sıkh Dini; Hindistan 'da takriben 1500 'lü yıllarda doğmuştur. Günümüz Hint Yarımadası 'nda diğer dinlere nazaran daha aktif ve uzlaşmaz tutumu ile gündemde kalmaya çalışan Sıkh Dini, Hint Felsefesinden kaynaklanan Maya ve Ni… Devamını Oku »