Parsilik’te doğum, evlilik ve cenaze törenleri birer dini hadise şeklinde değerlendirilir. Ceset önce yıkanıp beyaz elbise ile kefenlenir. Ceset taşıyıcıları onu bir çeşit mezarlık olan Dahma’ya (sessizlik kulesi) götürürler. Kirli sayılan cesede... Devamını Oku »
Din adamları ve sıradan cemaat üyeleri şeklinde iki gruba ayrılan Parsi toplumunda din adamları da beş bölgeye göre farklı gruplar oluşturur. Parsi inanç sistemi Zerdüştilik te olduğu gibi Zerdüşt’ün öğretilerine dayanır. Devamını Oku »
Parsi tapınağı Dar-ı Mihr ya da Agyari olarak adlandırılır. Tapınakta kutsal ateşin bulunduğu mekana “adaran”, törenlerin yapıldığı yere “izişngah” denir.Tapınaklardaki ateşler kutsiyet derecesine göre üç grupta toplanır. Devamını Oku »
Gucerat Parsi toplumu farklı yerleşim merkezlerinde müstakil cemaatler halinde gelişmiş ve her biri bir rahip grubunun idaresi altında olan beş ana bölgeye göre ayrılmıştır.Parsiler arasında görüş ayrılıkları ve mezhepleşme hareketleri şunlardır Devamını Oku »
İran'ın müslümanlar tarafından fethinden sonra Hindistan’a göç eden Mecusiler (Zerdüştler).Parsiler, büyük çoğunluğu Hindistan’da olmak üzere Pakistan’da Karaçi’de ve Sri Lanka’da yaşamaktadır. Parsilerin tarihçesi... Devamını Oku »