Tüylü yılan, Kolomb öncesi Mezoamerika uygarlıklarında önemli doğaüstü varlık ya da tanrı. Devamını Oku »
Aztek dini nde Tlahuizcalpantecuhtli (Gün ağarmasının efendisi) ,sabah yıldızı Venus gezegeninin tanrısıdır. Tlahuizcalpantecuhtli tehlikeli ve kötü niyetli olarak kabul edilir.Ve velinimet olarak yakıştırılır. Devamını Oku »
Maya mitolojisindeki yeraltı dünyası yani ahiret yurdudur. Xibalba ismi kaba bir tercüme ile "Korkunun Yeri" olarak çevrilebilir. Devamını Oku »
İnsanın hayvani ruhu hakkında bilgi vererek, uyarılarda bulunan erken Mezoamerikan mitolojik metinlerinin en önemlisi ve Mayaların kutsal kitabı Popol Vuh'tur. Devamını Oku »
Mayalar,diğer Amerika halklarından (İnkalar ve Aztekler) düşünce,sanat,din bakımından çok üstündüler.15. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamışlardı.Yaklaşık 110 tane şehirleri vardı.Dinlerine dair biraz daha değinecek olursak,Mayaların yüzü aşk… Devamını Oku »
Mayalıllar'ın tüylü yılan şeklinde resmettikleri varlığın ismi;Aztekler ona Quetzalcoatl demişlerdir; bu varlık Çinliler'in mükemmel insanı simgeleyen,imparator ve bütün evrenin yaratıcısı olarak kabul ettikleri ejdarhaya çok benzemektedir. Devamını Oku »