Din adamları ve sıradan cemaat üyeleri şeklinde iki gruba ayrılan Parsi toplumunda din adamları da beş bölgeye göre farklı gruplar oluşturur. Parsi inanç sistemi Zerdüştilik te olduğu gibi Zerdüşt’ün öğretilerine dayanır. Devamını Oku »
Parsi tapınağı Dar-ı Mihr ya da Agyari olarak adlandırılır. Tapınakta kutsal ateşin bulunduğu mekana “adaran”, törenlerin yapıldığı yere “izişngah” denir.Tapınaklardaki ateşler kutsiyet derecesine göre üç grupta toplanır. Devamını Oku »
Gucerat Parsi toplumu farklı yerleşim merkezlerinde müstakil cemaatler halinde gelişmiş ve her biri bir rahip grubunun idaresi altında olan beş ana bölgeye göre ayrılmıştır.Parsiler arasında görüş ayrılıkları ve mezhepleşme hareketleri şunlardır Devamını Oku »
İran'ın müslümanlar tarafından fethinden sonra Hindistan’a göç eden Mecusiler (Zerdüştler).Parsiler, büyük çoğunluğu Hindistan’da olmak üzere Pakistan’da Karaçi’de ve Sri Lanka’da yaşamaktadır. Parsilerin tarihçesi... Devamını Oku »
Diyanet fetva hattına yöneltilen Kişi beslediği ve kurban olarak kesmeyi kararlaştırdığı bir hayvanın sütünden veya gücünden yararlanabilir mi? sorusuna verilen yanıtta şöyle denildi. Devamını Oku »
DİYANET İşleri Yüksek Kurulu, kurbanlıkların kredi kartı, banka kredisi ve taksitle alınıp alınamayacağıyla ilgili sorulara şöyle cevap verdi... Devamını Oku »
Katolik ve Ortodoks Hristiyanlık’taki en büyük bayramlardan biri olan Meryem’in Göğe Alınışı Bayramı, kilise geleneklerine göre, 15 Ağustos günü veya ona en yakın Pazar günü kutlanır. Bu bayram, İsa M… Devamını Oku »
Politeizm, animizm ve şamanizmin bir karışımı İnka dininde İnka hanedanınca desteklenen ve ibadet edilen tanrı, İnti'dir (Güneş Tanrısı). İnkalar bu tanrının bedenlenmiş temsilcisi olarak gördükleri imparatorlarını "Güneşin Oğlu" diye tanımlardı. Devamını Oku »
Sihler bu dünyada insanlar arasındaki eşitsizlikleri ve insanoğlunun sorumluluğunu karma kanunuyla izah etmektedir. Çünkü insanoğlu mutlak gerçekliğin hakim olduğu bir dünyada değil, karma kanunu tarafından idare edilen bir dünyada yaşamaktadır. Devamını Oku »
Sıkh dininin kurucusu Guru Nanak’ın üzerinde durduğu en önemli konu tanrının birliği ve insanın kurtuluşudur. Ona göre, tanrı “Bir” dir ve kurtuluşu arzu eden insanın kendisiyle samimi ilişkiler kurabileceği aşkın bir yaradandır. Devamını Oku »
Meksika’daki katolik klisesine göre Tanrı ile Şeytan ülkelerinde kıyasıya bir mücadeleye girdi. Rahipler Meksika’nın Şeytan’ın saldırısına uğradığına ve ona karşı mücadelede daha fazla cin kovucuya ge… Devamını Oku »
Hanbeli mezhebinin gerek tarihine gerekse fıkhi ve kelami görüşlerine dair İslam dünyasında ve Batı’da birçok çalışma yapılmaktadır. Devamını Oku »
Hanbeli mezhebinin tabakat literatürü mezhebin kurucu imamı olan Ahmed b. Hanbel’in hayatı, mücadelesi ve faziletine dair yazılan kitaplarla başlatılabilir. Devamını Oku »
Kavaid, Furuk, İlm-i Hilaf , Cedel, el-Ahkamü’s-sultaniyye, Hisbe, Mali Hukuk ve Feraiz gibi konular da Hanbeli Mezhebi Eserleri Devamını Oku »
Hanbeli usul - i fıkhına dair günümüze ulaşan en eski eser, Ebu Ya‘la el - Ferra’nın el - Udde fi usuli’l - fıkh adlı kitabıdır. Fıkıh usulünde Hanbeli mezhebinin ikinci büyük eseri Ebü’l - Hattab el - Kelvezani’nin et - Temhid fi usuli’l - fıkh’ıdır Devamını Oku »