Yezidilik Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yezidilik Haberleri Türkiye’ye sığınan 800 Yezidi Siirt'e getirildi

Türkiye’ye sığınan 800 Yezidi Siirt'e getirildi

Türkiye’ye sığınan 800 Yezidi Siirt'e getirildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yezidilik Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2363 Beğen : 0

IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Şenoba beldesine sığınan 800 Yezidi, 25 otobüs ile Siirt'e getirildi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Şenoba beldesine sığınan 800 Yezidi 25 otobüs ile Siirt'e getirildi.

Siirt'e gelen Yezidileri kentin girişinde Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve Eşbaşkan Belkiza Beştaş Epözdemir çiçeklerle karşıladı.

"Hoş geldiniz. Burası sizin de memleketiniz. Bu evler sizin de eviniz. Çocuklarınız çocuklarımızdır" diyen Bakırhan, ülkelerindeki çatışmalar sona erene kadar Siirt'te kendilerini misafir edeceklerini belirtti.

Irak'taki çatışmaları kınadıklarını ifade eden Bakırhan, şunları söyledi:

"Bu vahşeti yapanları da kınıyoruz. Bunun bu vahşeti yapanların yanına kalmayacağını belirtiyoruz. Siirt halkı yeni yapılan konutlarını Şengalli vatandaşların kullanımına açtı. Biz de belediye olarak onların barınma, gıda ve sağlık sorunları ile ilgileneceğiz. Yezidiler sağlık ekiplerince sağlık taramasından geçirilecek. Savaşın ortaya çıkardığı vahşeti birlikte gördük. Allah bir daha bu sıkıntıları göstermesin. Bunun için el birliğiyle savaşa karşı durmamız gerekiyor."

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Yezidiler daha sonra Siirt Valiliğince göçerler için yapılan ve hak sahipleri tarafından Yezidilerin barınması amacıyla Siirt Belediyesine tahsis edilen konutlara yerleştirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler