Yezidilik Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yezidilik Haberleri Görmez’den Ezidiler için İslam alemine çağrı

Görmez’den Ezidiler için İslam alemine çağrı

Görmez’den Ezidiler için İslam alemine çağrı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yezidilik Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2362 Beğen : 0

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, IŞİD’in saldırılarına maruz kalan Ezidilere ilişkin, insanları inancından dolayı kıyıma uğratanların, yaşadıkları toprakları terke zorlayanların ve bu vahşeti yaşatanların İslam’dan onay alma imkanı olmadığını söyledi.

Görmez, son günlerde IŞİD tarafından Ezidilere yönelik uygulanan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şengal bölgesinden gelen haberlerin insanı dehşete düşürdüğünü dile getiren Görmez, 'Ne olursa ve kim olursa olsun bu bölgede kadim tarihlerden bu yana beraber yaşadığımız bir dine, inanca, mezhebe, anlayışa ve kavmin mensuplarının her türlü insan hak ve onuruna aykırı muameleye tabi tutulması asla kabul edilemez' dedi.

'Binlerce yıldan bugüne kadar kendi inancını ve kimliğini muhafaza eden herkes eskiden olduğu gibi bugün de medeniyetimizin hem bir parçası hem de bizim teminatımız altında olduğu bilinmelidir' ifadesini kullanan Görmez, asla bir kişi, zümre veya grubun sırf kendisi gibi inanmadığından dolayı ölüme mahkum edilemeyeceğini, evlerini, yurtlarını ve topraklarını terk etmeye zorlanamayacağını vurguladı.

İslam adına bu vahşetin yapılmasının asla kabul edilemeyeceğine dikkati çeken Görmez, şunları kaydetti:

'Tüm Müslümanlar, bu insanlık dışı vahşete en güçlü bir sesle tepki vermek durumundadırlar. Tüm yetkililerin ve dünyanın buna seyirci kalmaması gerekmektedir. Bu hususta ivedilikle bir önlemin alınması en büyük temennimizdir. Allah tüm mazlum ve mağdurları her türlü baskıdan ve zulümden korusun.'



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler