Yehova Şahitleri Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yehova Şahitleri Haberleri Zimbabve’de 2015 Bölge İbadetleri Devam Ediyor

Zimbabve’de 2015 Bölge İbadetleri Devam Ediyor

Zimbabve’de 2015 Bölge İbadetleri Devam Ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yehova Şahitleri Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2466 Beğen : 0

Zimbabve’deki Yehova’nın Şahitleri 31 Temmuz Cuma günü “İsa Mesih’i Örnek Alın” temalı 2015 Bölge İbadetlerini yapmaya başladı. Art arda 12 hafta boyunca yapılacak bu üç günlük ibadet ekimin ortasına kadar devam edecek.

Yehova’nın Şahitlerinin Zimbabve sözcüsü John Hunguka “Bu yılki bölge ibadetiyle ilgili beklentiler çok yüksek” diyor. “Bunun en önemli sebeplerinden biri 2014’te Harare’de yapılan uluslararası ibadetin büyük yankı uyandırmış olması. Bu ibadet Zimbabve’deki Yehova’nın Şahitlerinin tarihinde bir dönüm noktası oldu.” Zimbabve’deki başlıca gazetelerden biri olan NewsDay, bu uluslararası ibadetin ülkedeki “gelmiş geçmiş en büyük dinsel toplantı” olduğunu ve 2014’te Yehova’nın Şahitlerinin uzun süre gündemden düşmediğini belirtti.

2014 yılında Harare’deki Milli Spor Stadyumunda düzenlenen ibadetin son gününe 82.000’i aşkın kişi katıldı. Yehova’nın Şahitlerinin Zimbabve bürosu temsilcilerinden John Jubber, bölge ibadetinden sonra yapılan bir röportajda şunları söyledi: “Bu ibadete Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Kenya ve Zambiya’dan 3.500 delege katıldı.”

İÇERİK RESİMLERİ

Yönetim Kurulundan Geoffrey Jackson, 2014 yılında Zimbabve’deki uluslararası ibadette Kutsal Kitaba dayalı bir konuşma yaptı. Konuşmayı iki Şahit eşzamanlı olarak tercüme etti

İbadet ülkede öyle olumlu bir etki yarattı ki, Zimbabve Turizm Bakanı Walter Mzembi, Şahitlerin New York’taki merkez bürosuna özel bir ziyaret düzenledi. Bakan, uluslararası ibadeti Zimbabve’de yapmayı tercih ettikleri için Şahitlere resmi olarak teşekkür etti. Mzembi, Şahitlere verdiği özel bir demeçte şunları ifade etti: “Size Zimbabve halkından şu mesajı getirdim: ‘Keşke Yehova’nın Şahitleri Harare’de her hafta uluslararası bir ibadet yapsa.’ ... Başkanımız da size şükranlarını iletmemi istedi ve vatandaşlarımızın imanını güçlendirmek için ülkemize tekrar gelmenizi istediğini belirtti.”

Bu yıl Zimbabve’deki Yehova’nın Şahitleri 39 bölge ibadetine ev sahipliği yapacak. “İsa Mesih’i Örnek Alın” temalı bu ibadetler Zimbabve Uluslararası Ticaret Fuarı alanı da dahil ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenecek. Programın tümü ya da bazı kısımları Çince (Mandarin), Çitonga (Zimbabve), İngilizce, Ndebele dili (Zimbabve), Svahili, Şonaca ve Zimbabve İşaret Dilinde yapılacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler